De voorlopige tekeningen, gemaakt door de architect van Bouwbedrijf Geers B.V. uit Almen, zijn goedgekeurd door de gemeente.
De voorlopige tekeningen, gemaakt door de architect van Bouwbedrijf Geers B.V. uit Almen, zijn goedgekeurd door de gemeente.

Gerrit Nikkels: 'Ik heb veel
vertrouwen in deze mensen'

Vervolg van voorpagina

WARNSVELD - "De zaal wordt 3 meter korter maar 2,5 meter breder, van 9 bij 13 meter naar 12 bij 16 meter, meer vierkant dus. Verder komen er aan de achterzijde grote ramen waardoor de gasten een prachtig uitzicht op de grote tuin hebben." Direct vooraan, bij de nieuwe ingang komt een moderne toiletvoorziening. "Niemand hoeft meer te vragen waar de toiletten zijn," lacht hij.

Tussen de zaal en het restaurant komt een grote open keuken. "Helemaal in het midden, het hart van het bedrijf," vertelt Gerrit. "Het hart moet op de goede plek zitten. Vanuit het restaurant kunnen de gasten de kok aan het werk zien. En zo hoort het ook." Het pand wordt helemaal wit geschilderd. Aan de voorzijde beneden worden de ramen vervangen door openslaande deuren. "Daar maken we een mooi terras met parasols. Het ligt gunstig op het zonnige zuiden." Ook het woonhuis op de verdieping wordt helemaal opgeknapt, daar zal Luuk Nikkels gaan wonen. Gerrit Nikkels: "De tekeningen zijn gemaakt door de architect van Bouwbedrijf Geers B.V. uit Almen. Het bouwbedrijf gaat ook de verbouwing realiseren. De techniek is in handen van Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. uit Epse. "Ik heb veel vertrouwen in deze mensen."

Al duurt het nog tot begin 2018, het afsprakenboek dat door de brandweer uit het pand werd gehaald, ligt alweer klaar voor boekingen. "U bent welkom in De Pauw van Warnsveld."


Randprogramma bood volop hoogtepunten

ZUTPHEN - Stichting Zutphen: Doen! heeft er dan ook alles aan gedaan om zo veel mogelijk reclame te maken; een eigen krant in de hele Achterhoek, een reclamevliegtuig, reclame op bussen, kortingsacties en veel berichten in kranten, tijdschriften en op sociale media.

Hoogtepunten waren dit jaar onder meer de komst van winnaar Burhan Ozbilici, die de volle credokapel wist te boeien met zijn verhaal over de foto's die hij maakte van de aanslag op de Russische ambassadeur in Ankara, het diner in de kerk in samenwerking met 't Schulten Hues en de presentatie van de Volkskrant-redacteur Frank Schallmaier in Luxor. Zijn met meer dan 11.000 foto's rijk geïllustreerde verhaal in de uitverkochte zaal leek wel cabaret.

World Press Photo Zutphen werd dit jaar georganiseerd door Stichting Zutphen: Doen! en is mede mogelijk dankzij hoofdsponsor Rabobank, de VIP-sponsors Achterhoek Nieuws, Weevers en SOBZ, de sponsors 1-Alert Flexprotect, Arriva bus- en treinvervoer, Auxzenze ICT oplossingen, Bonsen Reuling accountants-belastingadviseurs, Dijkman Bouw BV, Eijerkamp, Hotel Inntel, Qlip, Spar City, Stekelenburg Advocaten en Thoma Post makelaars en een subsidie van de gemeente Zutphen.

De bestuursleden van Stichting Zutphen: Doen!, vijf ondernemers uit de regio, gaan de komende tijd evalueren en onderzoeken of World Press Photo ook in 2018 naar Zutphen kan komen.

De feestzaal van De Pauw wordt helemaal leeg gemaakt. Foto: Gerrit Nikkels