Dames 1 WSV. Foto: PR
Dames 1 WSV. Foto: PR Foto:

WSV versterkt volleybalselectie en verlengt
contracten trainers

WARNSVELD - WSV Warnsveld Volleybal heeft ook Eric Maan kunnen vastleggen voor het komend seizoen. Hij zal de trainingen en coaching verzorgen van Dames 1, uitkomend in de eerste divisie A, waar het vorig seizoen met een keurige derde plaats eindigde. Samen met assistent Stefan van der Werff, die ook voor een jaar verlengde, hoopt WSV Dames 1 dit resultaat minimaal te evenaren.

Bovendien zal Maan de trainingen verzorgen van Dames 2 en Dames 4, twee teams met talenten waar potentieel voor Dames 1 in zit in de toekomst. "Na het goede resultaat van afgelopen seizoen verwacht iedereen natuurlijk meer. Daarom hebben we de selectie versterkt tot twaalf speelsters, zodat we completer kunnen trainen. Wanneer we het basisniveau van afgelopen seizoen kunnen handhaven zouden we wel eens voor een verrassing kunnen zorgen", zegt Maan. "De groep heeft de doelstelling al uitgesproken, laten we eerst maar eens kijken hoe we de voorbereiding doorkomen, iedereen start weer op 0".

Uitbreiding selectie
De selectie is uitgebreid met Jasmijn Leusveld, spelverdeelster van Spiker (Eerbeek, derde divisie). Een welkome aanvulling, aangezien Ilse Wunderink het afgelopen jaar het gehele seizoen de spelverdeling voor haar rekening heeft genomen.
Verder hebben zich twee speelsters van de Rebelle uit Eerbeek aangesloten bij WSV. Marloes van Gaalen als libero en Eeke Noomen als midspeelster. Eeke Noomen is geen onbekende van WSV. Enige seizoenen geleden bewandelde zij de omgekeerde weg.

De selectie ziet er nu als volgt uit. Spelverdeling: Ilse Wunderink en Jasmijn Leusveld; passer Lopers/Diagonaal: Cynthia en Lauri Luijken, Daphne Suijkerbuijk en Benthe Wismans; midden: Louise Schrijvers, Iris Schuurman, Paige de Maar en Eeke Noomen en libero: Merle Bouwmeester en Marloes van Gaalen.

Op 7 augustus is de eerste training van het seizoen 2017-2018.