Woensdag 9 augustus zal de band OffCourse optreden in café de Deur. Foto: PR
Woensdag 9 augustus zal de band OffCourse optreden in café de Deur. Foto: PR Foto:

Groenmarkt wordt omgebouwd tot openluchtkroeg

Zutphen - Op de woensdagen 9 en 16 augustus is het weer tijd voor de Zutphense Zomerfeesten. Beide woensdagavonden vanaf 19.30 uur start het feest en kan iedereen genieten van livemuziek en DJ's op vijf verschillende locaties. De zomerfeesten kennen dit jaar een primeur, want op 9 augustus zal de Groenmarkt omgebouwd worden tot een openluchtkroeg met maar liefst vier podia. De naam van het spektakel: Pianobar XXL.

Pianobar XXL begint al vroeg en start vanaf 19.00 uur met muziek van diverse artiesten op vier podia met centraal in het midden een bar. Bij slecht weer is het mogelijk droog te staan. Een tafeltje reserveren op het terras rondom PianoBar XXL is mogelijk, deelnemende restaurants zijn TORO, Rocca, Sultani en De Wijnhuistoren. Het podium op de Groenmarkt wordt verzorgd door café Camelot. Deze woensdagavond kan men ook op de Houtmarkt en Vaalstraat genieten van live muziek, op locatie de Schupstoel en de Nieuwstad zullen Dj's voor de muziekzorgen. Verder zal coverband OffCourse van 20.30 tot 23.30 uur in café de Deur spelen.
Een week later woensdag 16 augustus is de laatste avond van de zomerfeesten. Deze avond zal Sour Mash uit Warnsveld op de Groenmarkt vanaf 20.00 uur sfeervolle Country Noir brengen n komt Miss Tuesday komt de Vaalstraat onveilig maken.