Van oranje naar blauw. Foto: Maritha Zoutendijk
Van oranje naar blauw. Foto: Maritha Zoutendijk Foto:

Geen treinverkeer vanwege verfbeurt spoorbrug

ZUTPHEN - Treinreizigers die tussen Apeldoorn en Zutphen reizen moeten In de periode van dinsdag 15 juli tot en met maandag 7 augustus 2017 rekening houden met vertragingen. ProRail zet de spoorbrug over de IJssel bij Zutphen opnieuw in de verf, nu in 'Zutphens blauw'. Daarom rijden er van 25 juli tot en met maandag 7 augustus bussen in plaats van treinen.

In verband met de werkzaamheden aan de spoorbrug rijden er NS-bussen tussen Zutphen en Dieren en Arriva-bussen tussen Zutphen en Apeldoorn. De bussen vertrekken vanaf de voorkant van het station. Het is niet mogelijk om een fiets mee te nemen in de bus. Reizigers dienen rekening te houden met een extra reistijd variƫrend van minimaal 15 tot maximaal 45 minuten. Voor de busreis is gewoon een geldig vervoerbewijs nodig en ook moet er gewoon in- en uitgecheckt worden bij de treinstations. In Klarenbeek stoppen de bussen tijdelijk bij een halte aan de provinciale weg. Vanaf deze halte kun je van en naar station Klarenbeek met een pendelbus op aanvraag reizen door te bellen naar: 06 12993483.

Verfbeurt
ProRail verricht de werkzaamheden juist nu omdat ook de naastgelegen Oude IJsselbrug in de steigers staat. Een behoorlijke klus waarbij maar liefst 2200 liter verf voor gebruikt en totaal veertig personen mee aan het werk zijn. De bovenzijde kan bereikt worden door zes hoogwerkers in te zetten vanuit het spoor, de onderzijde met een hangwagen (een bak die aan de brug hangt). Zij verwacht vanaf 8 augustus dat deel van de brug klaar te hebben. In de periode daarna gaan de werkzaamheden door, maar zullen de treinen gewoon weer rijden.

Plan je reis
Om goed rekening te kunnen houden met de extra reistijd is het natuurlijk slim om je reis van tevoren te plannen. De 9292 reisplanner houdt rekening met de aanpassingen.


9292ov.nl