Eric Knijpstra bezig met het bijvullen van cartridges. Foto: Bernadet te Velthuis
Eric Knijpstra bezig met het bijvullen van cartridges. Foto: Bernadet te Velthuis Foto:

'Wij zijn altijd bereid onze klanten te helpen'

ZUTPHEN – Bij Inkstation Zutphen hebben ze al meer dan tien jaar ervaring met het bijvullen van allerlei soorten cartridges. Bovendien zijn de inktpatronen voor de printer hier van diverse gangbare merken én voordelige huismerken te verkrijgen. Ook voor gedegen advies bij de aanschaf van een nieuwe printer of wanneer er problemen optreden bij het installeren of gebruik ervan, kan men bij Inkstation Zutphen terecht. "Wanneer klanten moeilijkheden ervaren bij een installatie of de printer werkt niet meer naar behoren, dan kunnen ze gerust langskomen. Wij zijn altijd bereid te helpen.", zo vertelt eigenaar Eric Knijpstra.

Door Bernadet te Velthuis

Samen met zijn partner Erik Gerringa bestiert hij de winkel die gevestigd zit in het pand aan de Spitaalstraat 47. Knijpstra: "Al zullen klanten meestal mijn gezicht zien want ik ben hier de hele week. Erik staat naast zijn andere baan eens per week in de winkel, wat mij meer tijd geeft voor onze haal- en brengservice in Deventer en omgeving". Vanaf januari 2016 heeft het stel Inkstation Deventer dat gevestigd zat aan de Nieuwstraat 73 gesloten en gingen zij alleen verder met Inkstation Zutphen. Maar hun opgebouwde klantenkring wilden ze natuurlijk niet verloren laten gaan en startten daarom in die regio met een haal- en brengservice voor het bijvullen van cartridges. "Klanten die in Deventer, Twello, Diepenveen, Steenenkamer, Colmschate, Schalkhaar of Olst wonen kunnen ons bellen, waarna hun lege inktcartridges de volgende ochtend worden opgehaald en 's avonds bijgevuld aan huis worden afgeleverd. Aan deze service zitten geen extra kosten.", zo legt Knijpstra uit.

Hobby- en kantoorartikelen
Naast de verkoop en het bijvullen van inktcartriges en de verkoop van Canon printers, biedt Inkstation Zutphen een uitgebreid assortiment van hobby- en kantoorartikelen. Van ordners tot schrijfgerei en van nietmachines tot draadloze muizen, alles wat men aan kantoorartikelen nodig heeft is in de winkel te vinden. Voor de creatievelingen is er verder van alles te krijgen op het gebied van tekenmateriaal en zelf kaarten maken, maar ook inpakpapier en linten om zelf een cadeau te verpakken. Verder is Inkstation Zutphen een GLS pakketshop servicepunt voor het ophalen en versturen van pakketten binnen Europa.

Inkville
Een prachtig bijproduct in de winkel zijn de door Eric handbeschilderde, papieren bouwpakketjes van diverse panden uit Deventer en Zutphen, 'Inkville' genoemd. Dit begon als hobby vanuit zijn liefde voor mooie huizen en oude architectuur, maar ook om de etalage te decoreren want 'inkt en papier levert nu eenmaal geen spannende etalage op' zo vindt de ondernemer. "Ik ben van kinds af aan al creatief en knutselde vroeger al huizen van papier." Nu maakt hij aan de hand van foto's gedetailleerde tekeningen in de vorm van bouwpakketjes, die hij vervolgens met de hand nauwkeurig beschildert. "Mensen vinden het leuk om te hebben, het zijn echt een soort collector's items geworden", vertelt hij niet zonder trots. "Regelmatig wil men weten welke panden ik nog meer ga maken.". Vanwege de populariteit zou Knijpstra heel Zutphen wel willen maken, maar dat duurt nog wel even. Gemiddeld kost het hem namelijk een maand voor een huisje af is.

De Inkville huisjes zijn te bezichtigen tijdens openingstijden en verkrijgbaar in de winkel, via de website www.inktville.nl en bij VVV Zutphen.

Openingstijden
Vanwege vakantie is de winkel gesloten tot en met maandag 31 juli en is de winkel op de maandagen in augustus gesloten. Vanaf september gelden weer de reguliere openingstijden: maandag van 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.


0575-547068

www.inkstation-zutphen.nl

www.inkville.nl