De Doorzetters zijn weer druk bezig een kunstwerk te bouwen voor de Gondelvaart. Foto: PR
De Doorzetters zijn weer druk bezig een kunstwerk te bouwen voor de Gondelvaart. Foto: PR Foto:

Voorbereidingen Gondelvaart Warnsveld in volle gang

WARNSVELD - De Doorzetters zijn weer druk bezig een kunstwerk te bouwen voor de Gondelvaart in Warnsveld, dit doen ze al 25 jaar. Ze willen ook dit jaar weer een mooie gondel maken.

Dit jaar hebben ze een, voor het grote publiek, bekend duo in de aanbieding. Al weken zijn ze aan het bouwen en straks zal de gondel verlicht worden door circa 500 waxinelichtjes. Elke donderdag is het verzamelen om samen te bouwen en na afloop wordt er wat gedronken en gegeten.

Op 25 en 26 augustus wordt het sprookje op de Berkel weer gevaren

In het weekend van 25 en 26 augustus wordt het sprookje op de Berkel weer gevaren. Het voorprogramma is speciaal gericht op de jeugd. Rocky Fit, TV Welgelegen en de modelbouw vereniging Atlantis zullen zichzelf presenteren, waarbij de jeugd en jongeren deel kunnen nemen.


Poëzie met zicht op de IJssel

EPSE - Op zondagmiddag 6 augustus van 14.00 tot 16.00 uur, wordt in het kader van het kunstevenement IJsselbiënnale 2017 poëzievoordrachten gehouden. De locatie van deze middag is de stijlvolle tuin 'De Uiterwaard', Hankweg 2, met uitzicht op de IJssel. Bij slecht weer vindt het festival daar binnen plaats. Parkeergelegenheid direct naast de tuin.

Deze poëziemiddag is een ode aan de IJssel én biedt een staalkaart uit het werk van de optredende dichters. De winnares van de IJsselbiënnale Poëzieprijs 2017, Michelle Brouwer (Zwolle), komt voordragen. Ook uit Zwolle komt Hedwig Selles. Voorts zijn gearrangeerd: Otteline van Panthaleon van Eck (Zutphen), Egbert Oldenboom (Epse), Jaap Nijstad (Gelselaar), Jacobus Trijsburg (Barchem) en Dick van Welzen (Gorssel; organisatie). Voor het IJsselbiënnale-poëzieproject is een speciale poëziebundel 'Dichter op de IJssel 2017' uitgegeven, geïllustreerd met afbeeldingen van de IJsselbiënnale-kunstwerken.

In de directe nabijheid van De Uiterwaard, bij het Gorsselse pontje, staat de IJsselbiënnale-installatie 'Noria' van Robbert van der Horst. Dit kunstwerk en platform ineen verwijst naar de enorme Syrische waterraderen, naar een land in strijd en verwarring. Bovendien maakt naast andere pontjes ook dit pontje onderdeel uit van de kunst van Lobke Meekes.

De toegang tot het festival is gratis, een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld.


www.deuiterwaard.nl.

www.dichteropdeijssel.nl