'Meisje met de paardenbek' van Dewi Hoppe. Foto: PR
'Meisje met de paardenbek' van Dewi Hoppe. Foto: PR

Unieke samenwerking Het
Kunstgemaal en Het Koelhuis

Exposities via fiets- en autoroute met elkaar verbonden

BRONKHORST/ZUTPHEN - Zin in een leuke dag uit met natuur en kunst? Dat komt goed uit, want Het Kunstgemaal in Bronkhorst en Het Koelhuis in Zutphen hebben de handen ineen geslagen. In het kader van de IJsselbiënnale is een zomerexpositie van een dertiental AKI-talenten en bekende kunstenaars samengesteld. Deze is te zien van 20 juli tot en met 20 augustus 2017, donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur in het Koelhuis in Zutphen. Via een fiets- en autoroute door het prachtige IJssellandschap, is het Koelhuis met Het Kunstgemaal verbonden.

In Het Kunstgemaal in Bronkhorst loopt de expositie 'Schakelen' met werken van Martin Fenne, Suzan Drummen en Mieke Marx. Deze kunstenaars besteden veel aandacht aan het oppervlak, aan de huid, van de kunstwerken. Daarom zijn de werken die zij maken buitengewoon levendig en gedetailleerd. Suzan Drummen plakt steen voor steen een veelkleurig, spiegelend en fonkelend glazen 'tapijt' op de grond, tegen de muur of op het plafond. Mieke Marx creëert menselijke silhouetten en organisch aandoende vormen die als reliëfs en scherven aan de wand bevestigt zijn. En Martin Fenne zet, strook voor strook, met paspelband zijn zacht welvende matrassen in elkaar. Met kleuren en patronen die doen denken aan zeegezichten.

De fietsroute tussen Het Kunstgemaal en Het Koelhuis is ongeveer twaalf kilometer lang en voert door de de prachtige uiterwaarden van de IJssel, over de IJssel en over IJsseldijken.

In en rondom Het Koelhuis in Zutphen, laten talenten van de AKI Academie of Art & Design en gerenommeerde kunstenaars unieke werken zien. Werken die geselecteerd zijn door Het Koelhuis in samenwerking met Het Kunstgemaal. De kunstenaars zijn Airco Caravan, Marloes Staal, Roland Spitzer, Kasper van Moll, Tjalling Mulder, Merel Jansen, Ole Nieling, Ide Andre, Dewi Hoppe, Jean-Phillipe Paumier, Sharony Sein, Tessa Valkenburg en Joris Strouken. Naast dat zij exposeren wordt er door hen ook gewerkt in Het Koelhuis. Er is een randprogramma voor jong en oud. Als onderdeel daarvan gaan kunstenaars met hun gasten aan de slag om afval om te toveren tot een pakkend kunstwerk. Bovendien zijn er werken te koop en is er een heus museumwinkeltje ingericht.

Meer informatie bij Joost Wolters van Het Kunstgemaal.


www.hetkunstgemaal.nl