Band Opschaakl'n. Foto: Mark Koeleman
Band Opschaakl'n. Foto: Mark Koeleman Foto:

Lokale bands brengen Achterhoekse dialectrock tijdens eerste editie Beugelrock 2017

VORDEN - 'Een olderwetse kermisoavond mot't worden' op vrijdagavond 21 juli, de vrijdag van de Zomerfeesten in Vorden, aldus Edgar, drummer van de band Opschaakl'n! Na een avond brainstormen met Grand Bistro de Rotonde komen de muzikanten van de band met een nieuw fenomeen: Beugelrock, de naam natuurlijk afgeleid van de fles van 0,5L. Een feestavond met muziek, flessen bier, vlees aan het spit en voor de liefhebbers een sigarenlounge. De muziek komt deze avond van de lokale helden.

Underkoffer is een band uit Hengelo die met een divers repertoire de bühne op komt. Nummers uit de 50's maar ook muziek van nu, voor elk wat wils. Opschaakl'n! is een nieuwe dialectband die in het najaar van 2016 het licht zag. De instrumentalisten komen uit de buurt: Vorden, Harfsen, Lochem en Zutphen zijn vertegenwoordigd. De eerste feesten hebben ze de tent al op de kop gezet en in maart stonden de rockers nog in het voorprogramma van de Bökkers in Kulturhus Vorden. Na vele positieve reacties, moest er hen wel een vervolg komen in Vorden.

Dus, 'griep ow een beugelfles, kom lekker knagen an een ribbetje en goa genieten' van de Achterhoekse (dialect) rock.

Tot vrijdagavond 21 juli vanaf 21.00 uur op de eerste editie van Beugelrock.


Open dagen fuchsiatuin familie Elsman Wichmond

WICHMOND – Voor de tweede keer dit jaar wordt de fuchsiatuin van de familie Elsman aan de Baron van der Heydendaal 24 in Wichmond weer vrij opengesteld ter bezichtiging. De tuin is vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juli geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De koffie staat klaar en de entree is gratis.

In de tuin van de familie Elsman is een ruim assortiment aan fuchsia's, streptocarpussen en vele andere bloeiende planten te zien. Daarnaast zijn er ook stekken en/of grotere fuchsia planten te koop.

Met een collectie van ruim zevenhonderd verschillende soorten fuchsia's staat de tuin er met ruim tweeduizend planten er bloeiend en zeer kleurrijk bij. De open tuindagen trekken elk jaar weer honderden mensen vanuit alle windstreken. Iedereen is komend weekend van harte welkom. Voor meer informatie, zie de Facebookpagina.


facebook.com/fuchsiatuinwichmond