Lauri Luijken (l) en toernooipartner Ana Rekar. Foto: Brigitte Luyken
Lauri Luijken (l) en toernooipartner Ana Rekar. Foto: Brigitte Luyken Foto:

'Het is een prachtige sport om te zien'

WARNSVELD - "De sfeer, het mooie weer ('al valt dat in Nederland nog weleens tegen'), de gezelligheid... Het is gewoon een prachtige sport om te zien", reageert Lauri Luijken (23) uit Warnsveld wanneer haar wordt gevraagd wat ze het leukst vindt aan beachvolleyballen. Samen met haar partner gedurende dit toernooi, Ana Rekar, zal ze aankomend weekend de strijd aangaan tijdens het achtste toernooi van de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour in Zutphen.

Door Bernadet te Velthuis

De beachvolleybalster, tevens sinds dit jaar weer volledig terug als volleybalster bij WSV, weet niet goed wat ze het weekend moet verwachten maar heeft er absoluut zin in. "Ik hoop gewoon lekker te kunnen ballen, te laten zien wat we kunnen en vooral te genieten!".

De beachvolleybalster is tot nu toe, zeker gezien het weinige aantal uren trainen op zand, niet ontevreden over de resultaten van de toernooien. "Voorheen toen ik speelde bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN) trainde ik fulltime, maar dat is nu een stuk minder. Mede omdat de dichtstbijzijnde trainingslocatie voor beachvolleybal zich in Bilthoven bevindt en ik daarnaast ook gewoon moet werken. Ondanks dat probeer ik toch een dag in de week op zand te trainen".

Voor het aankomend weekend hoopt Lauri op mooi weer en veel publiek en support. "Vanaf donderdagmiddag zal de eerste planning van de wedstrijden bekend zijn en zal ik, zodra ik weet wanneer ik moet spelen, dit op mijn Facebookpagina 'Lauri Luijken - Beachvolleyball' delen.


facebook.com/lauriluijken

Lauri Luijken uit Warnsveld. Foto: Pim Waslander
Lauri Luijken (l) en toernooipartner Ana Rekar. Foto: Brigitte Luyken