Judoka Pot in Kent. Foto: PR
Judoka Pot in Kent. Foto: PR Foto:

Judoka Pot wint goud in Engeland

ZUTPHEN - Afgelopen weekeinde heeft Daniel Pot van Judoschool Pot goud veroverd op het prestigieuze internationale judotoernooi te Kent te Engeland. Pot won al zijn partijen met overmacht. De huidige nummer drie van de wereld was in topvorm en maakte korte metten met zijn tegenstanders.


Mix&Match voetbaltoernooi

ZUTPHEN - Stichting buddy to buddy organiseert samen met de buurtsportcoach van zvv AZC het Mix&Match voetbaltoernooi. Een voetbaltoernooi voor kinderen en jong volwassenen uit Zutphen tegen bewoners van het asielzoekerscentrum. Dit toernooi wordt gespeeld op een echt Johan Cruyff court wat neergelegd wordt bij het AZC aan de Voorsterallee in Zutphen. Ben jij tussen de 6 en 17 jaar en wil je op woensdag 12 juli meedoen aan dit voetbaltoernooi? Geef je dan snel op via het e-mailadres. Deelname is gratis.


mixmatch.azc@gmail.com


WSV trainers bieden helpende hand op AZC

ZUTPHEN - Op 10 juli komt de Johan Cruijff Foundation naar het AZC op de Voorsterallee met een court waarop een week lang allerlei sporten en spellen georganiseerd worden voor de bewoners.

Bewegingscoach Laura Daanen vond al snel de weg naar WSV Volleybal. In een eerder stadium hadden een aantal bewoners al een keer mee getraind en speelde een team een oefenwedstrijd tegen het heren 4 team van WSV. De mogelijkheden op het centrum zijn natuurlijk beperkt en met de komst van de Johan Cruijff Foundation moest er nu iets bijzonders gedaan worden voor de bewoners. De trainers van de minigroepen, Dianka van der Meer, Angelique Chung en Sharon Chung gaan aan de slag met de kleintjes op donderdagmiddag met allerlei spellen en volleybal eigen spelletjes. De volwassenen zijn een dag later aan de beurt, wanneer Eric Maan en Dick van Slooten met een training de deelnemers wat wijzer zullen maken in het volleybal. Met hulp van de Nevobo regio Oost is voor alle deelnemers een aardigheidje ter beschikking gesteld, terwijl Optisport ook nog wat in petto had.


SZG sluit seizoen sportief af

ZUTPHEN - Op zaterdag 1 juli was het een dolle boel in de gymzaal van de Mene. Gymnastiekvereniging SZG sloot het turnseizoen af met een open verenigingsmiddag. Er werd begonnen met dansen op het Koningsdagnummer Okido en daarna mochten alle kinderen de in de zaal opgestelde turntoestellen uitproberen.

Onder de deskundige leiding van de trainers en assistenten van de vereniging konden de leden, die ook vriendjes en vriendinnetjes mochten meebrengen, nieuwe en spannende oefeningen leren. Zwaaien aan een echte wedstrijdbrug, springen op de tumblingbaan, een spannende acrogym toren bouwen, rondjes draaien met een ritmisch gym-lint; het kon allemaal.

Afscheid trainers
Er werd ook afscheid genomen van twee toegewijde trainers: Elke van Ast en Heidy Tesink. Zij kregen een presentje en een heel hard applaus. Daarna was er tijd om wat te drinken en kon er ook nog geschminkt worden. Na al het dansen en springen gingen alle kinderen moe maar voldaan aan het eind van de middag weer naar huis.


Sponsor van Beach Center Zutphen Warnsveld

ZUTPHEN - Beach Center Zutphen Warnsveld heeft er weer een nieuwe sponsor bij: Gronus.Gronus heeft gekozen voor doeksponsoring en hangt op een prominente plek aan het hek rondom de beachvelden.