Overhandiging van de WeHelpen cadeaubonnen. Foto: PR
Overhandiging van de WeHelpen cadeaubonnen. Foto: PR Foto:

Withagen: 'Het zou mooi zijn als jongeren vaker WeHelpen.nl inzetten'

ZUTPHEN - Woensdag 28 juni stond helemaal in het teken van WeHelpen.nl. De online marktplaats voor aanbieders en vragers van hulp. De ochtend startte met een bezoek van wethouder Patricia Withagen en de nieuwe directeur-bestuurder van Perspectief, Jorinde Klungers, aan de WeHelpen.nl balie in Sint Elisabeth. 's Middags kregen bewoners en mantelzorgers praktische informatie over hoe zij WeHelpen.nl kunnen gebruiken.

De ochtend startte met een welkomstwoord. Daarna kregen de wethouder en andere aanwezigen uitleg over WeHelpen.nl en een presentatie over de activiteiten die het aanjaagteam de laatste anderhalf jaar heeft gedaan om WeHelpen.nl te promoten in Zutphen. Patricia Withagen: "Het zou mooi zijn als jongeren vaker WeHelpen.nl inzetten. Om leuke activiteiten samen te doen, maar bijvoorbeeld ook voor het geven/krijgen van bijles wiskunde of gitaarles." Inmiddels zijn er al meer dan tien WeHelpen.nl balies verspreid over de stad. Hier kunnen inwoners terecht met hulp en ondersteuning bij het invullen van een eigen online hulpvraag.

In de middag was door het aanjaagteam een informatiebijeenkomst georganiseerd voor bewoners van het Sint Elisabeth, mantelzorgers en andere belangstellenden. De geïnteresseerden kregen uitleg hoe zij digitaal hulp kunnen organiseren rondom zorg van een familielid of kennis. Op deze manier kunnen zij in één keer het hele netwerk informeren, maar ook in één keer laten weten dat er nog hulp nodig is bij bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis. Een bezoeker reageerde: "Het lijkt een stap om hulp te vragen, maar het valt eigenlijk allemaal best mee!".

WeHelpen.nl heeft ook cadeaubonnen. Deze werd uitgereikt aan de wethouder en directeur van Perspectief en de aanwezigen 's middags. Zij kregen een gratis les 'Hoe maak ik een account aan op WeHelpen.nl en zet ik een hulpnetwerk op.' Iedereen mag zo'n bon aanvragen en een eigen dienst cadeau doen aan een naaste. Bijvoorbeeld een keer boodschappen doen of de bloembakken vullen. Deze bonnen zijn af te halen bij de WeHelpen.nl balies in Zutphen.