Ook het duo Sven Vismans en Jannes van der Ham komt in Zutphen in actie. Foto: PR
Ook het duo Sven Vismans en Jannes van der Ham komt in Zutphen in actie. Foto: PR Foto:

Nederlandse beachvolleybaltop in actie op Groenmarkt

ZUTPHEN - Op 8 en 9 juli komt de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour naar Zutphen. Dit is een unieke gebeurtenis, want nog nooit eerder deed de hoogste divisie van het Nederlandse beachvolleybal Zutphen aan. "De DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour heeft met de Groenmarkt wederom een toplocatie aan het lijstje toegevoegd. Hier zijn we als organisatie erg trots op.", zo laat organisator Wilco Nijland weten. Ook bij het Beach Center Zutphen Warnsveld zullen drie velden gerealiseerd worden waar de Nederlandse beachvolleybaltop zal spelen. Bovendien zal lokale topper Lauri Luijken uit Warnsveld meedoen. "Ik kijk er enorm naar uit om in eigen omgeving te kunnen spelen, helemaal omdat dit nog nooit eerder gebeurd is", zo laat ze weten.

Naast beachvolleybal is er op zaterdag 8 juli ook de SuperCup beachkorfbal op de Groenmarkt. Al met al een gevarieerd programma, want vanaf vrijdag 7 juli zullen scholieren, bedrijven en verenigingen al gaan beachvolleyballen in het centrum van Zutphen. "Op deze manier betrekken wij meerdere groepen bij dit evenement omdat we diverse sporten aanbieden. Bovendien reageerde wethouder Coby Pennings enthousiast en verloopt ook de samenwerking met horeca, buurtbewoners en initiatiefnemers soepel", zo vindt Nijland.

In Zutphen gaat het hoogstwaarschijnlijk een mooie strijd worden midden in het centrum van de stad. Op zondag worden de finalerondes gespeeld. Bij de mannen gaan Sven Vismans en Jannes van der Ham voor de titel, het duo won al de opening van het seizoen in Arnhem en stond al meerdere keren op het eredivisiepodium. De jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland, Noah Aerts en Yorick de Groot zijn ook te bewonderen in Zutphen en het ervaren team Erik Nijland/Bas Verpoorten komt ook in actie.

Bij de vrouwen is een van de favoriete teams een duo uit Gelderland. Marloes Wesselink en Laura Bloem uit Doetinchem zullen hun uiterste best doen om te winnen in eigen provincie. Ze werden al tweede in Arnhem. Ook doet er een zeer ervaren team mee: Mered de Vries en Roos van der Hoeven.

Meer informatie over de tour. zie de website.


www.eredivisiebeach.nl