Arjan Cornelissen mag zich vanaf heden erkend gastechnisch installateur noemen. Foto: Bernadet te Velthuis
Arjan Cornelissen mag zich vanaf heden erkend gastechnisch installateur noemen. Foto: Bernadet te Velthuis Foto:

Cornelissen Installatie officieel erkend gastechnisch installateur

ZUTPHEN – Jaarlijks vallen in Nederland 5 tot 10 doden en enkele honderden gewonden als gevolg van vergiftiging door koolmonoxide. Om deze ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen moeten alle installatiebedrijven en monteurs die zich bezighouden met het installeren en onderhouden van cv-installaties daarom vanaf 1 januari 2019 voldoen aan een wettelijke erkenning. Arjan Cornelissen van Cornelissen Installatie in Zutphen besloot daarop direct actie te ondernemen en behaalde een aantal weken geleden het certificaat 'Erkend Gastechnisch Installateur'. Cornelissen: "Ik vind het belangrijk mij te blijven kwalificeren in mijn vakgebied. Met dit certificaat loop ik al wat vooruit op de regelgeving en onderscheid ik mij ten opzichte van andere installatiebedrijven, maar belangrijker nog: bied ik mijn klanten kwaliteitsgarantie."

Door Bernadet te Velthuis

Het aantal koolmonoxide-slachtoffers ligt volgens de Onderzoeksraad van Veiligheid (OVV) waarschijnlijk nog fors hoger dan de jaarlijkse aantal doden en gewonden die bekend zijn. Schikbarend, zo vindt Arjan Cornelissen. Hij is daarom ook blij met de toekomstige invoering van de wettelijke erkenning: "Nu is het nog een vrij beroep en zijn erkenningen op vrijwillige basis, dit geeft ook beunhazen en niet-erkende installateurs de vrije hand. Dit terwijl veel van de ongelukken niet veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een verouderde installatie, zoals mensen zouden denken, maar juist door een slechte aansluiting en onjuiste aanleg van afvoerkanalen bij nieuwere cv-ketels". Dit blijkt ook uit het rapport 'Koolmonoxide, onderschat en onbegrepen gevaar' (2015) van de OVV die onderzoek deed naar aanleiding van het toenemende aantal ongevallen en op basis daarvan de verplichte erkenning adviseerde die vanaf 2019 door de overheid ingevoerd wordt.

Verduurzamen van woningen
Cornelissen Installatie is naast het onderhoud, het verhelpen van storingen en het vervangen van cv-ketels ook gericht op het verduurzamen van woningen. Arjan deed hiervoor jaren geleden al een intensieve opleiding om het kwaliteitslabel OK CV te mogen voeren. Een kwaliteitslabel dat woningbezitters de zekerheid biedt dat de cv-ketel veilig en energiezuinig functioneert en dat de installateur de expertise heeft om meer energiebesparende tips te geven. Cornelissen: "In vele woningen blijkt er een lek te zitten in de gasleiding. Niet alleen vergroot dit de kans op het vrijkomen van koolmonoxide, ook betalen bewoners voor gas dat ze niet verbruiken. Het opsporen en verhelpen hiervan is dan ook een eerste prioriteit."

Werkzaamheden en showroom
Naast de eerder genoemde werkzaamheden op het gebied van cv-installaties, kan men bij Cornelissen Installatie ook terecht voor de aanleg, onderhoud en vervanging van gas-, water- en elektra-installaties, onderhoud aan meterkasten en installatie van sanitaire voorzieningen. Tevens kunnen klanten langskomen in de showroom aan de Hekkehorst 4 in Zutphen. De showroom is iedere vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur geopend, ook is het mogelijk op afspraak langs te komen.
Voor meer informatie en het maken van een afspraak, kan men contact opnemen of de website van raadplegen.

Zie ook het online artikel op contactzutphen.nl voor een filmpje van Cornelissen Installatie.


0575 - 846 728

info@cornelisseninstallatie.nl

www.cornelisseninstallatie.nl