Geconcentreerd deden de meiden hun best op de viool. Foto: PR
Geconcentreerd deden de meiden hun best op de viool. Foto: PR Foto:

'Als je eenmaal bezig bent valt het wel mee'

Jong ontmoet Oud

WARNSVELD - Kinderen van de 5e klas (groep 7) van de vrije school de Zonnewende komen maandelijks in groepjes op bezoek op Huis ter Weegen. Iedere keer wordt er een ander thema voorbereid en dit levert bijzondere en vaak ook ontroerende ontmoetingen op waarvan wij u hier verslag doen. Het verslag van vorige week woensdag is dit keer geschreven door Naomi Vrendenbarg. Naomi is stagiaire van de activiteitenbegeleiding en wilde wel een keer de uitdaging aangaan om een stukje voor de krant te schrijven.

Dit keer kwamen er drie meiden en een docent muziek maken. Voordat ze binnen kwamen hoorden we ze nog zeggen "ik vind het nu wel steeds spannender worden''. Ze waren allemaal een beetje zenuwachtig. De bewoners zaten geduldig toe te kijken terwijl zij zich voorbereidden. "Eerst even inspelen, als dat kan". We moesten dus nog even wachten maar daarna kwamen ze met een erg mooi concertje. De drie meiden speelden op de viool met begeleiding de gitaar of de piano. Iedereen zat aandachtig te luisteren. De kinderen giechelden een beetje maar tijdens het spelen was dat wel anders. Ze hadden een goede concentratie en speelden prachtige stukken op de viool. Ter afwisseling hadden ze verschillende stukken muziek voorbereid en de meiden hadden ook nog een stukje solo gedaan.

De docent had ook het boek 'als je nog kunt zingen, zing dan mee' meegenomen, de kinderen kende de tekst niet maar gingen uit eigen initiatief bij de piano staan om mee te zingen. Wat erg leuk was om te zien, was dat de bewoners ook allemaal mee begonnen te zingen. Ze kenden alle liedjes. Als afsluiting speelde ze met z'n allen nog een mooi stukje.

"Als je eenmaal bezig bent, viel het allemaal wel mee", hoorde ik de meisjes nog zeggen. Ze hadden het erg leuk gehad en de bewoners genoten ook. Wij gaven ze nog een verdiend applaus en daarna vertrokken ze tevreden.

Door Naomi Vrendenbarg

Stagiaire activiteitenbegeleiding


Opbrengst epilepsiefonds

WARNSVELD - Van 29 mei t/m 3 juni hebben weer heel veel vrijwilligers in het land gecollecteerd voor het Epilepsiefonds. Ook in Warnsveld zijn de collectanten actief geweest. Ondanks de warmte en dat net in de collecteweek de avondvierdaagse in Zutphen en Warnsveld gelopen werd, is er meer opgehaald dan vorig jaar. Dit jaar is de opbrengst maar liefst 1235,34 euro.

Een bedrag waar de organisatie erg trots op is. "Zonder de geweldige inzet van de collectanten was dit niet gelukt!", zo laat een woordvoerder van de organisatie weten.


Dierenweide 't Spiker

WARNSVELD - Op woendagmiddag 28 juni 2017 is de dierenweide tussen 14.00 en 16.00 uur weer geopend. Op deze middag worden de schapen geschoren. Alle kinderen en natuurlijk hun (groot)ouders zijn van harte welkom om hiernaar te komen kijken. Ook zullen de verzorgers klaar staan om vragen te beantwoorden en informatie te geven.