Ilse Harmsen. Foto: PR
Ilse Harmsen. Foto: PR Foto:

Zutphense Ilse staat in kinderhoofdrol naast musicalsterren op het grote podium

ZUTPHEN - Ilse (9 jaar) is op 24 juni te zien in 'Tien in de Lucht'; de eindvoorstelling van de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy. Alle leerlingen van alle vestigingen van de musicalschool staan ieder jaar in een grote eindvoorstelling op het podium naast bekende musicalsterren. Voor Ilse is het dit jaar extra bijzonder, want zij heeft een van de kinderhoofdrollen te pakken en is dus vlak naast onder andere Roben Mitchell, Sanne Maas en Daniƫl van Klaveren te zien in het theater.

Bij de musicalschool krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote Eindvoorstelling in het theater. Hierin komen alle leerlingen, van alle vestigingen van de school uit het hele land, samen in het theater om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

Om dit te bereiken wordt er iedere week hard gewerkt, waarbij plezier en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. De echte theaterbeleving van de leerlingen wordt compleet gemaakt doordat ze ieder jaar door volwassen musicalsterren van tegenspel worden voorzien. Deze spelers verzorgen als het ware de rode draad die het hele stuk met alle aparte groepen uit het land tezamen brengt tot een verhaal.

Ilse in de rol van Max
Er zijn een aantal leerlingen die de kinderhoofdrollen spelen en dus heel direct samen acteren met de musicalsterren. Ze zijn van grote waarde voor het verhaal. Ilse uit Zutphen is een van die gelukkigen, want zij zal te zien zijn in de rol van Max. "Max zeurt nooit en is erg lief, soms is hij alleen iets te nieuwsgierig", aldus Ilse. Ze heeft auditie gedaan voor deze rol, net zoals vele andere leerlingen van de Telekids Musicalschool TopClub. Dat is een selectiegroep binnen de school die op drie plaatsen in Nederland te vinden is. "Het is fijn les te krijgen met kinderen die dezelfde passie delen. Samen leren we veel van de docenten en van elkaar', zegt Ilse. "Het is leuk om te zien dat iedereen een eigen draai geeft aan zijn of haar rol. Dit geeft weer een heel ander beeld van een rol."

In de buurt
De Telekids Musicalschool/RTL Talent Academy streeft ernaar om overal in Nederland iedereen de kans te geven om van zingen, dansen en acteren te genieten. Er is ook een leslocatie in Zutphen, ook deze leerlingen zijn te zien in de voorstelling.

Voor meer informatie en inschrijven, zie de websites.


www.telekidsmusicalschool.nl

www.rtltalentacademy.nl