Capella Gudula uit Lochem. Foto: PR
Capella Gudula uit Lochem. Foto: PR Foto:

Trombone aan het woord en ruimte
voor Engelse koormuziek

ZUTPHEN - Het marktconcert op zaterdag 24 juni in de Walburgiskerk te Zutphen laat deze keer naast de orgels, de trombone aan het woord. Mathijs van der Moolen bespeelt de trombone en Evan Bogerd is de organist. Aanvang concert is 12:30 uur

Op het programma muziek uit heden en verleden waaronder twee composities en een improvisatie van Evan Bogerd zelf. De trombone is ook te horen in het solo-stuk 'Three Pieces for trombone' van Martijn Padding (1956).Evan Bogerd (1993) studeert voor zijn master orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij is organist in Hasselt en de vervangend organist van de Westerkerk te Amsterdam. Matthijs van der Moolen (1994) studeert baroktrombone (master) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2016 rondde hij hier al zijn twee bachelor studies af, zowel baroktrombone als klassiek trombone. Hij is medeoprichter van het ensemble Ongestreken. In 2015 speelde hij met het Orkest van de Achttiende Eeuw. De entree is 2 euro en na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Choral Evensong
De Choral Evensong begint op zondag 25 juni in de Walburgiskerk om 16:00 uur. De Stichting Hendrick Baderorgel organiseert dit jaar samen met de Protestantse gemeente Zutphen deze samenkomst in de late middag waar veel ruimte is voor Engelse koormuziek. Dit keer uitgevoerd door Capella Gudula uit Lochem onder leiding van Els Dijkerman. Ronald Heins is liturg. De toegang is vrij.Er wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.


www.baderorgel.nl