Oege Bosch bekijkt de presentatiegids terwijl Cor ten Barge een bokbiertje inschenkt. In het midden Murat Nergiz, hoofdsponsor. Foto: Meike Wesselink
Oege Bosch bekijkt de presentatiegids terwijl Cor ten Barge een bokbiertje inschenkt. In het midden Murat Nergiz, hoofdsponsor. Foto: Meike Wesselink Foto:

Eerste exemplaar presentatiegids Bokbierdag overhandigd aan wethouder

Zutphen - Terwijl in de Burgerzaal de voorbereidingen voor de haringparty in volle gang zijn, overhandigt Cor ten Barge voor de ingang het eerste exemplaar van de presentatiegids voor Bokbierdag 2017 aan wethouder Oege Bosch.

Door Meike Wesselink

Ook Murat Nergiz krijgt een exemplaar aangereikt. Nergiz is met zijn uitzendbureau Buro MK hoofdsponsor van Bokbierdag. "We zijn een landelijk uitzendbureau, gespecialiseerd in de zorg. First supplier voor GGNet en met goede relaties met onder andere RIWIS en Tactus. Natuurlijk willen we met ons hoofdsponsorschap naamsbekendheid krijgen, maar we vinden het ook heel waardevol om een steentje bij te dragen aan een Zutphens evenement met landelijke allure", aldus de nét niet in Zutphen geboren, maar wel getogen Nergiz.

Landelijke allure heeft het evenement zeker en wellicht dit jaar nog een beetje extra. Organisator Cor ten Barge is volop in onderhandeling om de landelijke presentatie van de Nederlandse bokbieren naar de Zutphense Burgerzaal te halen en lijkt daar in te gaan slagen. Ondanks dat er dit jaar voor het eerst geen optocht is. "Daar hebben we ons inmiddels bij neergelegd, maar we gaan echt wel zorgen dat er leuke activiteiten op de Zaadmarkt te beleven zijn. Een beetje in de geest van de nostalgische optocht met onder andere een bierbrouwdemonstratie. En we hopen dat de ondernemers dit jaar de winkels opengooien. Dan kunnen de bezoekers mooi op tijd komen en bruist het allemaal toch nog een beetje extra", aldus de man niet niet voor één gat te vangen is en zeker is van zijn zaak dat zich volgend jaar weer gewoon een nostalgische optocht door de stad slingert.

In het net uitgekomen presentatieboekje staan artikelen over sponsoren en over Bokbierdag. Alle sponsoren worden in het boekje vermeld dat binnenkort te downloaden is via de site. Bokbierdag zelf wordt dit jaar gehouden op 8 oktober 2017 met ook op de zaterdag ervoor verschillende activiteiten.


www.bokbierdag.nl