Wijnboeren nemen je mee naar hun biologische wijngaarden in Italië, Spanje en Chili. Foto: PR
Wijnboeren nemen je mee naar hun biologische wijngaarden in Italië, Spanje en Chili. Foto: PR Foto:

Unieke eenmalige vertoning
documentaire Kissed by the grape

ZUTPHEN - Vrijdag 16 juni om 20.30 uur vindt een unieke eenmalige vertoning van de wijndocumentaire Kissed by the grape plaats bij Luxor aan de Houtmarkt. Derrick Neleman, Zutphens eigen biowijnpionier met 10 internationale medailles op zak voor Neleman wijnen, maakte deze documentaire in 2008 samen met oud VPRO filmmaker Fred van Dijk.

Enthousiaste wijnboeren nemen je mee naar hun biologische wijngaarden in Italië, Spanje en Chili. Ze laten je kennismaken met hun unieke manier van werken en vertellen je alles over hun passie voor druiven en wijn. Met: Miquel A. Torres, Alvaro Espinoza, Natalino & Amadio Fasoli en wijnschrijver Harold Hamersma. Zij kregen hem allemaal: De kus van de druif.
De internationaal beroemde saxofoniste Candy Dulfer nam speciaal voor Kissed by the Grape de gepassioneerde soundtrack 'Oda al Viño' op.

Na afloop van de film, die ongeveer een uur duurt, is het voor bezoekers mogelijk vragen te stellen aan Derrick Neleman en Fred van Dijk, én is er een wijnproeverij van Neleman wijnen.