Links Hieke Dusseldorp en Marieke Gerritzen van de Ladies Circle en rechts Marco en Kim Brock samen met hun zoon Fedde. Foto: PR
Links Hieke Dusseldorp en Marieke Gerritzen van de Ladies Circle en rechts Marco en Kim Brock samen met hun zoon Fedde. Foto: PR Foto:

Brandrode kalfjes voor
Kinderboerderij de Schouw

ZUTPHEN - Sinds kort lopen er op Kinderboerderij de Schouw in Zutphen weer twee kalfjes rond. Fedde en Meiske, twee brandrode kalfjes, een zeldzaam runderras. De kinderboerderij kon deze kalfjes aanschaffen van een gift van de Ladies Circle uit Zutphen en de familie (Fedde) Brock. Iedereen is welkom op de kinderboerderij om van deze twee kalfjes te genieten.


Zutphen actief tijdens Internationale Hanzedagen 2017

ZUTPHEN - Van 15 tot en met 18 juni 2017 presenteert Zutphen zichzelf in Kampen tijdens de 37e editie van de Internationale Hanzedagen. De organisatie van dit grootse evenement verwacht tussen de 200.000 tot 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Zutphen toont haar mooiste kanten met onder meer podiumkunsten, chocoladedemonstraties en een pop-upmuseum.

Theater Hanzehof en Centrum voor de Kunsten Muzehof tonen gevestigd en nieuw Zutphens talent uit de podiumkunsten. De net heropende vernieuwde Musea Zutphen - Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak – presenteren in een pop-up museum het kunstproject A Tale of Two Cities, door kunstenares Jet Rotmans.

Bonbonatelier Janson geeft een voorproefje van het jaarlijkse Chocoladefestival. De middeleeuwse kettingbibliotheek De Librije presenteert een splinternieuwe replica van de eerste druk van Copernicus' De Revolutionibus Orbium Coelestium uit 1543. Uiteraard staat VVV Zutphen paraat om bezoekers van alle mogelijke toeristische informatie te voorzien.