De zesjarige Daan Mus met de cheque van 15.000 euro met naast hem Jochem Uytdehaage. Foto: PR
De zesjarige Daan Mus met de cheque van 15.000 euro met naast hem Jochem Uytdehaage. Foto: PR Foto:

Spieren voor Spieren Rally: een topdag met 15.000 euro opbrengst

GORSSEL - De Spieren voor Spieren Rally heeft zich definitief gevestigd onder de populaire rally's van Nederland. De derde editie van de rally, georganiseerd door Rotary Gorssel, bracht zaterdag 51 equipes aan de start. De opbrengst voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen kwam, mede dankzij de bijdragen van veel sponsoren uit de regio, uit op 15.000 euro.

De uitdagende tocht voerde door grote delen van de Achterhoek. In totaal reden de deelnemers in bijna vijf uur zo'n 160 kilometer onder schitterende weersomstandigheden – met een enkele bui.

Onder de deelnemers was een groot aantal klassieke en exotische auto's, waaronder talloze cabrio's. Dit jaar deden ook twee pre-war cassics mee, een Bentley Derby Special uit 1934 en een Alvis Speed 25 Tourer uit 1937. De stichting Spieren voor Spieren had twee oud-topsporters afgevaardigd naar de rally: Emiel Mellaard, Nederlands recordhouder verspringen indoor (8m23) als navigator en oud-topschaatser Jochem Uytdehaage, tweevoudig Europees- en Wereldkampioen, als bestuurder van een klassieke Mercedes-Benz.

Een opvallend detail aan de rally was deze keer het grote aantal jonge en beginnende rallyrijders onder de deelnemers. De winst in de sportklasse was voor de equipe Pothoven/Van Leusden in de vooroorlogse Bentley, de toerklasse werd gewonnen door Koen en Kasper van Ekeris (16).

Tot de bijzondere genodigden bij de prijsuitreiking behoorde de familie Mus uit Twello. De zesjarige Daan Mus heeft een spierziekte; met zijn moeder legde hij de deelnemers en het publiek uit hoe zijn leven met de ziekte er uitziet en dat de opbrengst van de rally goed terecht komt.

Onder de deelnemers was een groot aantal klassieke en exotische auto's. Foto: PR
Rotary Gorssel voorzitter Leo Franke reikt de cheque van 15.000 euro uit aan Jochem Uytdehaage, met de familie Mus als getuigen. Foto: PR