Kranslegging tijdens de tiende herdenking in 2015 waar tevens Koning Willem Alexander aanwezig was. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gerard Kiezebrink
Kranslegging tijdens de tiende herdenking in 2015 waar tevens Koning Willem Alexander aanwezig was. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gerard Kiezebrink Foto:

Herdenking omgekomen politie-
medewerkers in Tuin van Bezinning

WARNSVELD - Korpschef Erik Akerboom bezocht donderdag 8 juni de twaalfde herdenking in de Tuin van Bezinning achter het Koetshuis van Huis 't Velde in Warnsveld. Tijdens deze jaarlijkse plechtigheid worden politiemensen herdacht die tijdens hun dienst om het leven zijn gekomen. Er worden, ook door nabestaanden, kransen gelegd. Helaas moet er dit jaar een naam in de Tuin van Bezinning worden bijgeschreven. Op 9 januari 2017 overleed Mario Prosperi (36) uit de Eenheid Den Haag aan de gevolgen van een ongeval tijdens de jaarwisseling.

Naast de korpschef spraken tijdens de herdenking ook Siebe Riedstra, secretaris-generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en Michel Beekhuis van de Eenheid Oost-Nederland.

De Tuin van Bezinning is een nationaal monument. De politie richtte het op voor de herdenking van en als eerbetoon aan politiemensen die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen.