Tim Veldman. Foto: PR
Tim Veldman. Foto: PR Foto:

Muziekweekend met een markt- en wandelconcert

ZUTPHEN - Het muziekweekend in de Walburgiskerk Zutphen begint op zaterdag 17 juni met een marktconcert om 12.30 uur. Pim Schipper bespeelt dan het Ahrend-en het Baderorgel en Tim Veldman is te horen op verschillende blokfluiten. Zij brengen een programma voor een breed publiek met muziek van onder andere Jacob van Eyck (ca 1590-1657) Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) Dietrich Buxtehude ( 1637-1707) en uiteraard Johann Sebastian Bach (1685-1750).

Tim Veldman heeft muziek altijd op vele verschillende manieren benaderd. Van jongs af aan speelt hij blokfluit en later ook piano en studeerde beide instrumenten aan het Utrechts Conservatorium. Ook is hij zich gaan toeleggen op compositie in historische stijlen.

Pim Schipper (1989) werd al vroeg gefascineerd door het orgel. Veel muziek die hij hoorde kon hij naspelen en ook het improviseren begon steeds meer vorm te krijgen. Hij studeerde hoofdvak orgel aan het Conservatorium te Utrecht bij Reitze Smits. De toegang tot de kerk is 2 euro en voor het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Wandelconcert
Zondag 18 juni start om 16.00 uur het eerste Wandelconcert van dit seizoen in de Lutherse kerk Beukerstraat Zutphen. Organist Klaas Stok bespeelt het Lohmanorgel van de Lutherse kerk en het Baderorgel van de Walburgiskerk. Stadsbeiaardier van Zutphen Frans Haagen bespeelt de beiaard in de Wijnhuistoren. De klank van het carillon is prachtig te beluisteren in de Wöhrmannhof.

Deelname is gratis maar na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.