Room For The Third. Foto: PR
Room For The Third. Foto: PR Foto:

Talentvol rocktrio Room For the Third

WARNSVELD - Het jonge, talentvolle en veelgevraagde rocktrio Room For the Third organiseert vrijdag 9 juni haar eerste, eigen concert in Cultureel Centrum 't Nut in Wansveld. Het optreden begint om ongeveer 21.00 uur. Zaal open om 20.30 uur.

De hechte driemansformatie Room For the Third (Zutphen/Wansveld) heeft de afgelopen twee jaar een stormachtige groei doorgemaakt, met lovende kritieken van pers en professionals uit de muziekwereld. De band bestaat uit Ivar van der Walle (gitaar/zang), Stef Bax (basgitaar) en Wietse Hendriks (drums). De bandleden vonden het de hoogste tijd om het eerste eigen concert in Warnsveld te geven, op steenworp afstand van hun eigen studio.

De band heeft in haar korte bestaan al flink aan de weg getimmerd. Zo bracht het in 2015 haar eerste single 'Beggin' uit op iTunes en Spotify en is het een veelgevraagde band in Overijssel en Gelderland. Verder won leadzanger Ivar van de Walle de finale beste singer-songwriter 2016 Gelderland.

De band heeft in haar korte bestaan al flink aan de weg getimmerd

De band bereikte de halve finale talentenjacht Parkpop Den Haag 2016, stond in de finale van 'Rabo on Stage' 2016 en sloot op spectaculaire wijze 'Gluren bij de Buren' 2017 af tijdens de afterparty in de Buitensociëteit Zutphen

Isendoorn College
Drie jaar geleden ontmoetten Van der Walle, Bax en drummer Hendriks elkaar op het Isendoorn College in Warnsveld. Het klikte muzikaal geweldig tussen de drie mannen en Room For the Third was een feit. Vrij snel na het oprichten van de band ontwikkelde ze bij het schrijven van hun songs een eigen sound, geïnspireerd door grootheden als Pink Floyd, Jimi Hendrix, The Who, De Staat en Di-rect. De harde uptempo nummers blazen het publiek omver. De intieme, met slepende gitaarsolo's gevulde slow songs brengen een verrassende afwisseling tijdens ieder optreden. Room For the Third richt zich op een overwegend jong publiek van 16 – 57 jaar met een origineel rockgeluid.

Kaarten verkrijgbaar aan de zaal
De mannen van Room For the Third staan al weken te poppelen om hun eigen werk en bewerkte covers voor eigen publiek te spelen.

Toegangskaarten á 7,50 euro zijn verkrijgbaar aan de zaal op 9 juni of via e-mail.


roomforthethird@gmail.com


Kamerkoor Capella Zutphen debuteert met Engels romantisch repertoire

WARNSVELD - Het dit jaar opgerichte Kamerkoor Capella Zutphen brengt op zondag 18 juni om 15.00 uur vol trots haar eerste concert ten gehore in de Martinuskerk, Kerkplein 1 in Warnsveld. Onder de titel 'I love my love' is een aantrekkelijk programma samengesteld met werken van romantische Engelse componisten.

Naast sfeervolle werken van Elgar zingt Capella Zutphen aanstekelijke volksliedbewerkingen van Vaughan Williams en van Gustav Holst. Holst kennen wij vooral van zijn orkestwerk The Planets, echter ook zijn koorwerken behoren tot de highlights voor kamerkoor.

Pianist Jorn Quirijnen begeleidt Elgar's lyrische reisimpressies 'From the Bavarian Highlands' en brengt daarnaast een ballade van Brahms ten gehore. De bevlogen muzikale leiding is in handen Joost Hekel. De entree is vanaf 14.30 uur en bedraagt 12 Euro, inclusief een consumptie na afloop.

Voor meer informatie zie de website.


www.capella-zutphen.nl

Koorleden en dirigent Capella Zutphen. Foto: PR