Hans Idink. Foto: PR
Hans Idink. Foto: PR Foto:

Hoe gaan we om met alles wat we niet weten?

ZUTPHEN - Hoe gaan we om met alles wat we niet weten? Welk nut heeft het te erkennen wat je niet weet of niet begrijpt? Deze vragen staan centraal in de lezing die bioloog/filosoof Hans Idink zal houden bij het Zutphense Bruishuis, Vispoortplein 16. De lezing vindt plaats op 19 mei om 19:30 uur en op 20 mei om 14:30 uur.

Idink (Doetinchem, 1970), die gedurende zijn hele leven al veel over de dingen nadenkt, raakte rond zijn twintigste in een crisis waarbij al zijn denkwerk onbruikbaar bleek te zijn. Hij begreep niets meer van de wereld.

Uiteindelijk raakte hij vertrouwd met het niet-weten en ontwikkelde hij de Mirdan-filosofie, die ons leert hoe we het niet-weten tot een nuttig instrument kunnen maken. Dat werkt zowel voor individuen als voor organisaties: hoeveel missers en rampen hadden niet voorkomen kunnen worden als eerder was onderkend dat er informatie of kennis ontbrak?

De kennismakingslezing van Idink is vrij toegankelijk en dient als inleiding op een tweedelige workshop die het Bruishuis in september zal aanbieden.


www.bruishuiszutphen.nl