Afbeelding

Hanze Stars 40 jaar; U12 speelt finale Open NK

ZUTPHEN - Afgelopen weekend was voor Hanze Stars een belangrijk weekend. De jeugd onder 12 jaar speelde de finaleronde van het Open Nederlands Kampioenschap in Wijchen én de vereniging Hanze Stars vierde het 40 jarig bestaan.

Allereerst de U12-1: In de halve finale moest eerst gewonnen worden van landskampioen MBCA uit Amstelveen. Na een spannende strijd werd jammer genoeg nipt verloren. De troostfinale was nog spannender want hierin moesten onze jongens en meisjes pas na verlenging hun meerdere erkennen in Uball uit Utrecht. Volgend seizoen zal Hanze Stars met twee teams in een landelijke competitie gaan spelen.

Op zaterdag werd het 40 jarig bestaan van de vereniging gevierd. In de ochtend werd de nieuwe bar, mogelijk gemaakt door sponsor Coenenspark, geopend door wethouder Coby Pennings. Aansluitend kreeg de jeugd een clinic van oud-international Henk Pieterse en een wedstrijd tussen oud-internationals van het Nederlands team tegen (oud) Hanze Stars. De oud-internationals lieten zien het spelletje nog goed te beheersen en wonnen met ruime cijfers. Op de tribune was inmiddels een gezellige reünie gaande waar met een hapje en drankje het nieuwe logo en nieuwe tenue van de club te bewonderen was.

Hanze Stars, een gezellige club waar een goede jeugdopleiding centraal staat maar ook gezellig basketballen veel ruimte krijgt. Op naar de volgende 40 jaar!

Foto: PR
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding