De modelspoorbanen in Ruurlo zijn te bewonderen op 27 en 28 mei, tussen 10.00 en 16.30 uur. Foto: PR
De modelspoorbanen in Ruurlo zijn te bewonderen op 27 en 28 mei, tussen 10.00 en 16.30 uur. Foto: PR Foto:

Modeltreinen onder zolderplanken NS-stationsgebouw

RUURLO - Onder de zolderplanken van het voormalige NS-stationsgebouw in Ruurlo staan nu de modelbanen van Gerrit Hulshof. Aan de Hulshofweg is een open dag op 27 en 28 mei. Beide dagen is het modeltrein panorama geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt voor volwassenen 3 euro en voor kinderen 2 euro.

Wie op deze datums niet in de gelegenheid is, is natuurlijk ook gewoon welkom op de woensdagmiddag in de maanden juli en augustus. Dan is de wondere wereld van de modelspoorbanen van 13.30 tot 16.30 uur geopend aan de Hulshofweg 1 in Ruurlo.

De modelbanen van Gerrit Hulshof zijn te bewonderen in een echte spoorwegen-sfeer. In de jaren '70 toen het station gesloopt is, heeft de familie Hulshof al het sloophout gekocht waaronder zware balken, zolder- en vloerplanken. De vloerplanken van het losse voorgebouw, waar de wisselhendels in stonden, waren doordrenkt met olie, zo weet Gerrit Hulshof te vertellen.

"Die hebben we later gebruikt als tussenschotten in de varkensstallen."

Het Modeltreinpanorama is nu ook te volgen via de nieuwe Facebookpagina.


facebook.com/Hulshof-Modeltreinen


Herwers Hemelvaart Occasionspektakel

HENGELO - Direct na Hemelvaartsdag, op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei bent u van harte welkom tijdens het sensationele Herwers Occasionspektakel. Drie dagen lang de beste deals en de grootste keuze. Een jaarlijks terugkerend feestelijk evenement voor de hele familie met maar liefst 350 occasions bij de vestiging in Hengelo.