Monumentvrijwilligers, torenwachters en verhalenvertellers gezocht

ZUTPHEN - Verhalenvertellers. Torenwachters. VVV Zutphen zoekt vrijwilligers voor diverse speciale functies. Zutphen is uniek door de vele monumenten en door deze open te stellen voor publiek wordt een bezoek aan de stad nog meer een beleving. Voor al die bijzondere plekken zijn mensen nodig om toezicht te houden en bezoekers te vertellen over de geschiedenis en de stad.

Afgelopen jaar zijn de Wijnhuistoren en de Berkelruïne toegankelijk gemaakt en het is de bedoeling om in de toekomst meer monumenten open te stellen. Met het oog op de groeiende stroom toeristen die de stad bezoekt en het mooie weer op komst zoekt de VVV naar monumentvrijwilligers, verhalenvertellers en torenwachters.

Werkzaamheden
De vrijwilligers ontvangen de bezoekers, controleren hun toegangstickets en laten hen naar boven, houden toezicht en vertellen de gasten over de geschiedenis van het monument en de relatie die het heeft met de stad.

"Zij zijn het visitekaartje van de stad. Daarom vragen we een representatieve, klantvriendelijke en flexibele houding. Tevens is een goede fysieke conditie vereist, zeker voor de trap van de Wijnhuistoren", vertelt Schuitemaker. De vrijwilligers krijgen allemaal een training waarin ze leren over de geschiedenis van de stad en het monument in het bijzonder. De VVV houdt ook een paar keer per jaar gezellige bijeenkomsten voor de medewerkers en zij krijgen een kerstpakket.

Solliciteren
Mensen die belangstelling hebben, kunnen hun cv en motivatie mailen. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Mark Schuitemaker.


info@zutphenpromotie.nl

0575-844538