Kleinkoor Sotto Voce. Foto: PR
Kleinkoor Sotto Voce. Foto: PR Foto:

Voordrachten met gedempte stem door kleinkoor Sotto Voce

EEFDE - Het maandelijkse koffieconcert in de kerk in Eefde wordt op 7 mei gegeven door het kleinkoor 'Sotto Voce', letterlijke betekenis 'onder de stem'. Een muziekaanwijzing die een niet voluit gezongen en met gedempte stem uitgevoerde voordracht verlangt. Het concert begint om 11.30 uur in de Eefdese kerk aan de Schurinklaan 1.

Een van de zangeressen is verhinderd waardoor de groep deze ochtend door een viertal gevormd wordt: Marieke Makkink, Bianca Procée, Floris Ruiterkamp en Henk van Zeijts. Ze brengen een programma dat varieert van Mozart en Elgar tot Brigitte Kaandorp en The Beach boys.

Zo kunnen concertgangers luisteren naar drie delen uit Sechs Nocturnos van Mozart, Une belle Histoire van Michel Fugain, As torrents in Summer van Edward Elgar en Koeien van Brigitte Kaandorp. Alle liederen worden 4-stemmig a capella, zonder begeleiding gezongen.

Bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor de instandhouding van de reeks met maandelijke koffieconcerten, die na zeventien jaar nog steeds succesvol is