Verschillende groepen militairen zullen deze dag door Zutphen lopen. Foto: 11 Luchtmobiele Brigade
Verschillende groepen militairen zullen deze dag door Zutphen lopen. Foto: 11 Luchtmobiele Brigade Foto:

Landmachtmilitairen op
bezoek in Zutphen

ZUTPHEN - De Koninklijke Landmacht trekt van maandag 8 mei tot en met zaterdag 13 mei het land in om de Nederlandse bevolking te vertellen en tonen, wat haar militairen doen voor en namens de Nederlandse samenleving. Op zaterdag 13 mei doet zij Zutphen aan en vinden er van 10.00 tot 16.00 uur diverse activiteiten plaats op de Groenmarkt.

De militairen van 11 Luchtmobiele Brigade presenteren zich op zaterdag 13 mei in Zutphen aan het publiek. Ook zijn de 12 Infanterie Bataljon en eenheden van 11 Bevoorradingscompagnie aanwezig in het centrum van Zutphen. Verder is de geneeskundige eenheid erbij, een sniperteam, een mortiergroep en zijn er verschillende voertuigen opgesteld. Bezoekers kunnen zelf de uitdaging aangaan op de klimtoren.

Militairen gaan het gesprek aan met het publiek

Sociale patrouilles
In de stad komt het publiek gedurende de dag ook een sociale patrouille tegen. Verschillende groepen militairen lopen de hele dag door de stad en gaan het gesprek aan met publiek.

Publieksmanifestaties op elf locaties in Nederland
De publieksmanifestaties zijn op zaterdag 13 mei op elf locaties verspreid over Nederland. De week voorafgaande aan de publieksmanifestatie op zaterdag zijn er presentaties op basisscholen. Ruim tweeduizend groepen 7 en 8 gaven dit jaar aan een militair voor de klas te willen tijdens de Landmachtdagen.

Op deze dag vindt ook de Veteranendag plaats op de IJsselkade, zie hiervoor de voorpagina.