Groepen 8 worden meegenomen in 'tijd van de Vikingen'. Foto: PR
Groepen 8 worden meegenomen in 'tijd van de Vikingen'. Foto: PR Foto:

Diverse spelelementen en kleinere schans Zutphense Zeepkistenrace 2017

ZUTPHEN/WARNSVELD - De voorbereidingen voor de vierde editie van de Zutphense Zeepkistenrace op 17 juni 2017 zijn gestart. Inmiddels hebben vorige week de eerste groepen acht van Zutphense basisscholen zich al ingeschreven. Maar na drie succesvolle edities is het tijd voor iets nieuws. Naast een kleinere schans, is het terrein aan de Gerard Doustraat/Jan Vermeerstraat dit jaar opgebouwd met diverse spelelementen. Donderdag 4 mei om 10.00 uur vond het startsein plaats voor de check-up, bouw en reparatie van de zeepkisten. Leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen inspecteren en repareren deze dag alle zeepkisten aan de Lage Weide 23 in Warnsveld.

Thema 'De Vikingen'
Vanuit stichting Erve Eme is er een spannend verhaal geschreven over de Vikingaanval in 882. Zutphen werd in dit jaar door de Vikingen aangevallen en geplunderd. Wat bijzonder mooi aansluit bij de verhaallijn is de vondst van het Vikingmeisje in Zutphen, vanaf mei te zien in het vernieuwde Stedelijk museum. Voorzitter Ronald Ackerman: 'In deze editie nemen we de groepen 8 mee terug in de tijd, 'Zutphen in de tijd van de Vikingen'. Een bezoek aan Erve Eme en het vernieuwde museum is dit jaar onderdeel van het programma.

Organisatie
De Zutphense Zeepkistenrace is vanaf 2016 ondergebracht in Stichting MeEZ (Maatschappelijk en Educatief Zutphen). Voorzitter Ronald Ackerman: "De stichting wil met dit evenement scholen en groepen 8 onderling verbinden en daarmee bijdragen aan een mooie afsluiting van de basisschoolperiode. Ook dit jaar worden verenigingen, stichtingen en het bedrijfsleven betrokken".


zutphensezeepkistenrace.nl