De meiden van de Junioren, Senioren en Pupil 1 van SZG. Foto: PR
De meiden van de Junioren, Senioren en Pupil 1 van SZG. Foto: PR Foto:

SZG turnsters vierde divisie door naar districtfinales

ZUTPHEN - Op zaterdag 15 april werd in Doetinchem de regiofinale van Gelderland Oost gehouden. De turnsters van de vierde divisie streden tegen elkaar om de doorstroming naar de districtfinale op 20 mei en om de medailles. SZG was met maar liefst zeventien meisjes sterk vertegenwoordigd.

Juno, Gieneke en Nienke mochten in de categorie Instap D1 meteen in de eerste wedstrijd het spits afbijten voor SZG-Zutphen. Helaas voor deze dames geen plaatsing in de districtsfinale: Juno 15de plaats, Gieneke 17de en Nienke 28ste.

In wedstrijd twee mochten de Junioren supplement E, Meike, Maura, Merit en Demi turnen. Demi eindigde op de 27ste plaats, Merit op de 17de plaats, Meike net 4de en Maura werd erg knap 3de en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Hierdoor plaatsten Meike en Maura zich voor de districtsfinale.

In de derde wedstrijd turnden de pupillen 1 D1, Yara, Lotte, Linde en Jasmijn en de Senioren supplement D, Michelle, Niene, Eline en Lynn. De pupillen begonnen met mooie oefeningen op brug en dat was in de cijfers terug te zien: Lotte eindigde als 15de, Yara als 16de, Linde als 22ste en Jasmijn als 26ste. De senioren moesten wachten op de uitslag, want pas nadat de andere senioren hadden geturnd, zou de regiokampioen bekendgemaakt worden en ook de doorstroming naar de districtsfinale. In de laatste wedstrijd turnden Nikki en Zsara in de categorie Pupil 2 D1. Nikki werd 11de en Zsara werd 19de. Na deze wedstrijd was ook de uitslag van de senioren, Niene werd 24de, Eline werd 8e, Lynn 7e en Michelle 6e. Michelle, Lynn en Niene mogen nog door naar de districtsfinale.


Lees het gehele verslag contactzutphen.nl