Hermine Deurloo. Foto: PR
Hermine Deurloo. Foto: PR Foto:

Hermine Deurlo op de chromatische mondharmonica

Zutphen- Dinsdag 25 april zal Hermine Deurloo een optreden geven op de chromatische mondharmonica in Luxor. Een instrument dat niet zoveel hele goede bespelers kent. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes. Inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met jazzstrijkkwartet Zapp4, een originele combinatie, en onlangs speelde ze met Mike Boddé in Podium Witteman en was ze te gast bij Pauw. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

Ze wordt in Luxor begeleid door de Zutphense Groove Connection met Ton-Herman Melis op piano, Erik Snellink op drums, Frank van Velthoven op de bas, Douwe Laansma op saxofoon en Frank Ong-Alok op gitaar. De avond begint om 22.00 uur en de toegang is vrij.


Zin in Zondag in het Odensehuis

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 23 april van 14.30 tot 16.30 uur start het Odensehuis met Zin in Zondag. Het is de eerste uit een reeks van zondagmiddag high tea's en heeft het thema 'Liefde en Vriendschap'. Zin in Zondag staat in het teken de ontmoeting en een open gesprek. Na een inleiding praten we over de betekenis van liefde en vriendschap in je leven. Hoe heeft het je verrijkt, waar je heb je het gemist? Hoe geef je en hoe ontvang je? Gedichten worden voorgedragen, verhalen verteld. Dat alles wordt muzikaal omlijst door Matilde Schepers. De toegang is gratis. Het Odensehuis is aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen. Informatie: www.odensehuiszutphen.nl en Facebook.

Afbeelding