KleurRijk Leven 4: kunstmanifestatie voor Hospice Zutphen

ZUTPHEN - Om de drie jaar organiseren de Vrienden van Hospice Zutphen een grote kunstmanifestatie. Veel kunstenaars en kunstbezitters staan dan belangeloos werken af die geveild of verkocht worden ten bate van het Gastenfonds van het hospice. Uit dat fonds kunnen de dagbijdragen van de gasten van het hospice worden aangevuld, zodat niemand om financiƫle redenen niet in aanmerking zou kunnen komen voor de zorg die in Hospice Zutphen wordt geleverd. Dit jaar bestaat Kleurrijk Leven uit vier onderdelen, namelijk een digitale kunstveiling, een weekend lang kunstworkshops, drie culturele avonden en een traditionele hamerveiling.

Van 29 april tot 13 mei loopt een digitale veiling via de site van KleurRijk Leven 4 www.kunstveilinghospicezutphen.nl. De werken kunnen van 10 t/m 13 mei 'live' bezichtigd (en gekocht) worden in het historische pand De Biervoerder (Nieuwstad 36).

Kunstworkshops Dat Bolwerck
Op 10 juni om 12.00 uur zal burgemeester Annemieke Vermeulen in Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt de manifestatie officieel openen. Daarna beginnen twee dagen van 'Levenskunst', een bont aanbod van kunstworkshops door bekende kunstenaars uit de regio. De workshops zijn tegen een kleine vergoeding toegankelijk voor jong een oud.

Culturele avonden
Op dinsdag, woensdag en donderdag 13, 1415 juni kan weer op een andere manier van cultuur genoten worden. Op 13 juni wordt in Luxor de film Amour van Michael Haneke met o.a. Isabelle Huppert vertoond. Op 14 juni spreekt de Zutphenaar Christiaan te Strake over 'Zutphense iconen', en kunt u genieten van cellomuziek verzorgd door Eleonora Tan, een rising star in de muziekwereld. Dat gebeurt in Dat Bolwerck. Op donderdag 15 juni treedt op diezelfde locatie vocal group 'Sotto Voce' op.

Traditionele hamerveiling met Harm Edens in de Burgerzaal
Op zondagmiddag 18 juni van 14 tot 17 uur vormt een hamerveiling met Harm Edens als veilingmeester het sluitstuk van KleurRijk Leven 4. De te veilen werken kunnen bezichtigd (en eventueel direct gekocht) worden in Dat Bolwerck van 13 t/m 17 juni.

Meer informatie via de website of Gert Meijboom.


kunstveilinghospicezutphen.nl

Gert Meijboom 0575516230 of 0630612721