Schaapherder Maarte van Baaren met een lammetje van zijn schaapskudde Foto: Alize Hillebrink
Schaapherder Maarte van Baaren met een lammetje van zijn schaapskudde Foto: Alize Hillebrink Foto:

Met paard en wagen naar de hei om de schapen aan het werk te zien

WARNSVELD - Altijd al willen kijken naar het werk van een schaapherder en zijn schapen? De Warnsveldse Schaapskudde 't Niejboer houdt op zondag 30 april tussen 11.00 en 17.00 uur een open dag. Bezoekers kunnen met paard en wagen naar de hei om de schapen aan het werk te zien.

Alize Hillebrink

Schaapherder Maarten van Baaren laat graag de veelzijdigheid van zijn werk met zijn schaapskudde zien aan het publiek. Tijdens de open dag op 30 april kan het publiek live de schaapskudde aan het werk zien op de hei. Bezoekers worden vanaf de schaapskooi aan de Werkseveldweg 2 in Warnsveld met paard en wagen naar de schapen gebracht.
Schaapherder Maarten van Baaren: "Vanaf de rand van een open stuk in het bos de schapen aan het werk zien is iets bijzonders. De natuur, de stilte, het is dé manier om te ervaren wat het werk met de schapen op de heide inhoudt." Ook geeft de schaapherder uitleg en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Hamburgers van eigen schapen
Bij de schaapskooi aan de Werkseveldweg staan kraampjes met vooral schaapgerelateerde artikelen. Wol in verschillende vormen (ruw, gekaard gesponnen enz.) en producten gemaakt met wol van eigen kudde. Uiteraard is er iets te drinken en te eten: een mobiele keuken bereidt hamburgers van de eigen schapen, houten tuinmeubelen van lokaal hout van Marope uit Zelhem en er is een kraam met zo'n beetje alle producten die je van een schaap kunt maken: van vlees tot kaas en van vachten tot sloffen.
Schaapskudde 't Niejboer is één van de weinige zelfstandige schaapskuddes in Nederland. Het grootste gedeelte van het jaar trekt de kudde rond over de verschillende natuurterreinen van onder andere Natuurmonumenten. Entree 2,50 euro.

Zie de website voor meer informatie over Schaapskudde 't Niejboer.


www.hetniejboer.nl