Vlnr: Anja Klaver (TIP InEibergen), Manuel Hezeman (Achterhoek Toerisme), Gienne te Gronde (VVV Winterswijk) en Gerwin Nijkamp (hoofdredacteur Achterhoek Nieuws). Foto: Gerhard Weevers
Vlnr: Anja Klaver (TIP InEibergen), Manuel Hezeman (Achterhoek Toerisme), Gienne te Gronde (VVV Winterswijk) en Gerwin Nijkamp (hoofdredacteur Achterhoek Nieuws). Foto: Gerhard Weevers

Eerste editie Achterhoek
Vakantiekrant 2017 gepresenteerd

Samenwerking Achterhoek Toerisme, VVV's en Achterhoek Nieuws

ACHTERHOEK - De eerste Achterhoek Vakantiekrant van 2017 is er. Een krant boordevol interessante informatie over activiteiten en evenementen voor bezoekers en inwoners van de Achterhoek. De krant is verkrijgbaar bij VVV's, informatiepunten, campings, hotels, B&B's en tientallen andere toeristische trekpleisters in de Achterhoek.

De Achterhoek Vakantiekrant bestaat al een lange periode, maar sinds enkele jaren is de samenwerking tussen diverse toeristische partijen en uitgever Achterhoek Nieuws geïntensiveerd. In samenwerking met de VVV's in de Achterhoek en Achterhoek Toerisme worden er dit jaar vier edities uitgegeven. Manuel Hezeman, directeur van Achterhoek Toerisme: "Als marketingorganisatie voor de Achterhoek is onze taak om het merk 'Achterhoek' in de markt te zetten. Ook het stimuleren van samenwerkingen in de toeristische sector valt hieronder. We zijn dan ook trots op deze mooie samenwerking met de lokale VVV's en de grootste uitgever van lokale nieuwsmedia in de Achterhoek. Met de Achterhoek Vakantiekrant, ligt er een mooi product waar bezoekers inspiratie op kunnen doen voor een dagje uit in de regio".
Ook Gienne te Gronde, VVV Winterswijk is enthousiast over de samenwerking: "Door de krachten op deze manier te bundelen zijn we in staat om op een goede manier de bezoeker te informeren over alles wat er in de Achterhoek te doen is. De Achterhoek Vakantiekrant is dan ook voor ons een mooi middel om het gevarieerde en aantrekkelijke aanbod te communiceren."
Gerwin Nijkamp, hoofdredacteur van Achterhoek Nieuws, is er trots op dat meerdere partijen samen tot dit mooie product zijn gekomen: "Wij willen een belangrijke communicatiepartner zijn voor organisaties in de Achterhoek. Voor verenigingen, maatschappelijke instellingen, het bedrijfsleven en dus ook voor de in Achterhoek erg belangrijke toeristische sector. Het toerisme versterken wij onder meer door het uitgeven van de Achterhoek Vakantiekrant en de Achterhoek Agenda. Een krant en platform die een overzicht bieden van de vele activiteiten en evenementen in deze regio."

Belang
Dat toerisme voor de Achterhoek van groot belang is blijkt wel uit het onderzoek van ZKA consultants, dat in opdracht van Stichting Achterhoek Toerisme is uitgevoerd. Uit het meest recente onderzoek over 2015 blijkt dat het toerisme is gegroeid. In totaal is er in dat jaar bij verblijfsrecreatie en dagrecreatie voor zo'n 335 miljoen euro besteed in de regio.


www.achterhoek.nl
www.achterhoeknieuws.nl