Afbeelding

U12-1 Hanze Stars nipt verloren

ZUTPHEN - De jongeren onder 12 jaar (u12-1) speelden tegen Leiden. Voor deze ploeg stond er veel op het spel. Bij winst kon Leiden kampioen van Nederland worden. Maar dat lukte niet zomaar. Opnieuw maakte het team van Remco Vogelaar en Simone Meijer er een spannende wedstrijd van. De afgelopen thuiswedstrijden liet de U12 zien dat er wel degelijk rekening gehouden moet worden met de basketballers uit Zutphen.

De hele wedstrijd stonden Hanze Stars een paar punten voor en een verrassing hing in de lucht. Echter, door een manier van verdedigen die op de grens van het toelaatbare lag, namelijk een vorm van zone-press, kwam Leiden dichterbij. In de laatste minuut was de concentratie weg bij Hanze Stars waardoor er nipt werd verloren met 52-55.

Later bleek dat Leiden hierdoor de eerste plek in de competitie heeft behaald. De U-12 Hanze Stars is vierde geworden en dat is geweldige prestatie voor het team dat dit jaar voor het eerst landelijk speelde.

Daarna speelde U18 tegen Wyba. Twee weken geleden werd Wyba uit Wijchen kampioen van de 1e klasse door in de verlenging van Hanze Stars te winnen. De Zutphenaren hadden dus nog een appeltje te schillen. De wedstrijd leek een herhaling te worden van de vorige wedstrijd. Hanze Stars nam snel een voorsprong van ongeveer 10 punten. In de tweede helft stapte Wyba over op een zone verdediging waar Hanze Stars veel moeite mee had.

Echter waar twee week geleden door foutenlast van sleutelspelers Hanze Stars moest afhaken, hielden deze spelers nu het hoofd koel. De wedstrijd werd gewonnen met 57-54.

De U12-1 maakte er opnieuw een spannende wedstrijd van. Foto: PR