Burgemeester Annette Bronsvoort en Ronnie Degen ondertekenen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Foto:  Theo Huijskes
Burgemeester Annette Bronsvoort en Ronnie Degen ondertekenen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Foto: Theo Huijskes

Partnerschap tussen Zwarte Cross en gemeente Oost Gelre

Overeenkomst voor tien jaar

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - Er is in de afgelopen jaren een partnerschap gegroeid tussen de gemeente Oost Gelre en De Feestfabriek BV, organisator van de Zwarte Cross. Het bewijs werd afgelopen week geleverd met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst voor de komende tien jaar. In wat nu nog Wijndomein Besselinkschans heet, gelegen aan de rand van het festivalterrein Besselinkschans tekenden burgemeester Annette Bronsvoort en directeur Ronnie Degen de overeenkomst.

Burgemeester Annette Bronsvoort: "Dat de samenwerking met een dergelijke lange periode wordt verlengd, geeft alleen maar aan dat er een goede basis is, waardoor een fantastisch evenement als de Zwarte Cross voor de gemeente Oost Gelre blijft behouden. In feite zijn er drie belangrijke aspecten, die deze beslissing rechtvaardigen. Allereerst beschikken wij met de Besselinkschans in Lievelde over een uitstekend festivalterrein. Daarnaast zijn wij als gemeente heel graag bereid om een dergelijk populair evenement te faciliteren en tenslotte past dit alles uitstekend in het beleid van de organisator van de Zwarte Cross, De Feestfabriek Alles komt Goed BV."

Veiligheid en infrastructuur
Burgemeester Bronsvoort vindt, na de samenwerking sinds de Zwarte Cross in 2006 naar Lichtenvoorde verhuisde, een nieuwe samenwerkingsperiode van tien jaar alleszins acceptabel. "Vanzelfsprekend moet er ieder jaar opnieuw een vergunning worden verleend, maar onze intentie is om als gemeente te blijven investeren in dit prachtige evenement. Daarbij staat ieder jaar het aspect veiligheid hoog op het aandachtslijstje en zal er zeker, nu de samenwerking voor lange tijd wordt gecontinueerd, bekeken worden wat er op het terrein qua infrastructuur nodig is, en of daarin geïnvesteerd moet worden. Immers nu er duidelijkheid en zekerheid is voor de langere termijn, is de beslissing om verder te investeren ook veel gemakkelijker te nemen. Maar bovenal is het maken van goede afspraken de belangrijkste basis om met een gerust hart uit te kijken naar de toekomst."

Continuïteit is gewaarborgd
Directeur Ronnie Degen was eveneens blij met en voldaan over de nieuwe overeenkomst. "Natuurlijk moeten daarvoor handtekeningen worden gezet. Maar voor ons als organisatie is het veel belangrijker dat de continuïteit van de Zwarte Cross is gewaarborgd en dat we vertrouwen naar elkaar toe hebben uitgesproken." Degen sprak tevens tevredenheid uit over de samenwerking met de grondeigenaren rond de Besselinkschans. "Wij hebben te maken met een terrein van ongeveer 150 tot 160 hectare, waarbij maar liefst 28 grondeigenaren zijn betrokken. Dat wij ook met al die partijen meerjarige afspraken kunnen maken, zegt veel over de onderlinge samenwerking."

De 21e editie van het Zwarte Cross-festival vindt dit jaar plaats op donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli.

Record aantal bezoekers tijdens de Zwarte Cross 2016. Foto: PR
Topdrukte bij het hoofdpodium tijdens de Zwarte Cross 2016. Foto± PR