Max Baris 'Brooklyn', olieverf op linnen. Foto: PR
Max Baris 'Brooklyn', olieverf op linnen. Foto: PR Foto:

Expositie 'Outside-Inside' in
Galerie De Burgerij

VORDEN - In Galerie De Burgerij is zondag 23 april om 15.30 uur de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Outside – Inside'. Het is tevens de seizoensopening van de beeldentuin (en theetuin). Iris Terpstra zal de openingen muzikaal en vocaal omlijsten.

De olieverfschilderijen van Max Baris in de galerie tonen stadsgezichten en stedelijke stillevens. In 2014 is zijn werk bekroond met de Merit Award Art Domain in Leipzig en werd hij in Nederland één van de prijswinnaars voor de titel 'Schilderij van het Jaar'.

Frank Peltenburg exposeert in de galerie bijpassende assemblages als bouwkundige 3-d reliëfs, van hout, karton, beschilderd met acrylverf. Zijn 'Oost-Jerusalem' onderdeel van de zomerexpo 2014 'Licht' in het Gemeentemuseum Den Haag, ontving veel lof. Peltenburg's beeltenissen van verstedelijking - vorm gegeven als voorgevels van gebouwen of woningcomplexen - prikkelen de fantasie over bewoners.

De sieradenlijn van Maryan Bömer oogt massief en strak, chique met een sportieve noot. Sinds haar verblijf in Zuid-Afrika verwerkt ze Afrikaans hout, olifantenhaar, en stekelvarkenpen in haar sieraden.
De werken van keramist Lei Hannen in galerie en beeldentuin hebben een geheel eigen beeldtaal, uitgedrukt in figuratie of abstractie. Hij past diverse technieken toe en stuurt het keramisch proces tot in elk detail.

Ineke van Loenen bewaakt in haar non-figuratieve serpentijne sculpturen zorgvuldig de innerlijke vorm die het steen voor bewerking in zich droeg. Het resultaat inspireert en is altijd zorgvuldig afgewerkt. Vanuit weerbarstig plaatijzer vormt Dries Olthof ruimtelijke menssculpturen waarbij de driedimensionale tedere uitstraling verrast. Jan Opdam maakt ruimtelijke werken en muurobjecten, dikwijls met een spirituele dimensie.

Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11, is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.


www.deburgerij-vorden.nl

Max Baris 'The Soap Factory', olieverf op linnen. Foto: PR