Voor de turnsters van SGZ stonden medailles en plaatsen voor de finale op het spel. Foto: PR
Voor de turnsters van SGZ stonden medailles en plaatsen voor de finale op het spel. Foto: PR Foto:

SZG turnsters zesde divisie ook door naar finale

ZUTPHEN - Op 8 april deden maar liefst 28 turnsters van SZG mee aan de derde voorwedstrijd van de 6e divisie te Doetinchem. Voor de meisjes van het Pre-instap niveau was er een turndiploma te verdienen. Voor de andere meisjes stonden er medailles én plaatsen voor de finale, op 6 mei in Winterswijk, op het spel.

De meiden hadden tijdens de trainingen heel hard gewerkt en dat was op de wedstrijd goed te zien. De uitslagen zijn als volgt.

Wedstrijd 1: Pre instap D2: Indy 11e, Ecrin 8ste, Nina en Vicky gedeelde 5de plaats. Pupil 1 D3: Mischa 12de, Marrit 10de, Miriam 8ste en Zora 1ste plaats. Pupil 2 D3: Taiz 20ste, Nina 19de, Ymke 18de, Melissa 17de, Lela 11de en Lieke 4de plaats. Jeugd 1 D3 Rosanne 1ste plaats. Senior F: Julia 2de, Fenna 1ste plaats. Senior G: Lois 2de, Jolijn 1ste plaats.

Wedstrijd 2: Instap D3: Anne-Sophie 17de, Zara 16de en Madelief 4de plaats. Jeugd 2 H: Linde 7de, Moniek 5de en Evi 4de plaats. Junior G: Tessa 7de, Dewi 6de en Lotte 3de plaats. Zora, Lieke, Rosanne, Fenna, Lois, Jolijn, Julia, Moniek en Lotte. hebben zich voor de regiofinale op 6 mei in Winterwijk geplaatst.


Gametoernooi bij café de Spaan

ZUTPHEN - Café De Spaan organiseert zondag 16 april vanaf 13.00 uur een Fifatoernooi op de spelcomputer Playstation 4 in samenwerking met Gameshop Haniel Zutphen.

Het betreft een twee tegen twee toernooi dus inschrijven kan in tweetallen a 6,50 euro. Er kunnen zestien teams meedoen en er zijn vier schermen waar vier poules op worden afgewerkt. Wedstrijden duren twaalf minuten en de top drie doet mee voor de complete prijzenpot. Het toernooi begint om 13.00 uur op eerste paasdag. Opgeven (vanaf 16 jaar) kan via de mail, telefonisch of aan de bar. Tijdens deze dag is E-player Ian ter Schuur van GA Eagles ook aanwezig, hij doet niet mee aan het toernooi, maar iedereen kan zijn of haar krachten meten met deze officiële E player!

Zoals elke zondag is ook op deze eerste paasdag vanaf 12.30 uur de ontknoping van de reguliere eredivisie live te volgen in Café De Spaan en ook de formule 1 Grand Prix van Bahrein wordt vanaf 17.00 uur live uitgezonden.


0575-847017

info@despaan.com


Topkorfballers geven clinic voor jeugd KVZ

ZUTPHEN - Topkorfballers Kim Cocu en Barry Schep speelden beiden in Oranje en hebben heel wat titels op hun naam staan. Op 19 april zijn zij in Zutphen om bij korfbalvereniging KVZ een clinic te geven aan de jeugd van KVZ.

Ze doen dat in drie etappes van een uur. Om 18.30 uur voor de E en de F jeugd. Om 19.30 uur voor de C en de D jeugd. En om 20.30 uur voor de A en de B jeugd. Jeugdkorfballers van andere verenigingen in de regio zijn van harte uitgenodigd om ook deel te nemen aan de clinic. Dit kan onder andere interessant zijn voor jeugdspelers van korfbalvereniging 't Overschotje in Lochem, Melynas uit Brummen, Rivalen uit Doesburg, SEV uit Zelhem, Olympia uit Borculo, Devinco uit Deventer en Atalante/Steeds Hooger uit Apeldoorn, Rheko uit Rheden en Diderna uit Dieren.

Cocu en Schep
Kim Cocu was wereldkampioen in 2007, Europees kampioen in 2010, won twee keer de Europacup, was twee keer Nederlands kampioen, won twee keer de World Games en won de Supercup in 2013.

Barry Schep was twee keer wereldkampioen en twee keer Europees kampioen, won de World Games en veroverde zaaltitels en de Europacup in 2013 en 2014. Tegenwoordig speelt Kim Cocu bij AKC Blauw-Wit in Amsterdam en is Barry Schep daar de hoofdcoach.