Warnsveldse kunstenares Ank Molenaar. Foto: PR
Warnsveldse kunstenares Ank Molenaar. Foto: PR Foto:

Expositie schilderijen van Warnsveldse kunstenares Ank Molenaar in 't Warnshuus

WARNSVELD - Vanaf maandag 10 april exposeert Ank Molenaar haar schilderijen in 't Warnshuus in Warnsveld. De schilderijen zijn tot 30 juni iedere werkdag te bezichtigen tussen 9.00 uur en 17.00 uur in 't Warnshuus op de Dreiumme in Warnsveld. De toegang is gratis.

De Warnsveldse kunstenares begon 32 jaar geleden met schilderen en heeft zich in de loop der jaren verschillende schildertechnieken eigengemaakt zoals het werken met pastelkrijt, aquarel en olie- en acrylverf. Als geboren Zeeuwse zijn de elementen 'water en lucht' een voortdurende inspiratiebron. Daarnaast zijn landschappen, bloemen en dieren ook onderwerpen van haar schilderijen.


Warme lentefair bij Warkense molen

WARNSVELD - De jaarlijkse lentefair rondom de Warkense molen werd gehouden onder een strakblauwe lucht. Kinderen konden meedoen aan allerlei activiteiten wat in het teken stond van Palm Pasen. Ook kon men de molen beklimmen voor een mooi uitzicht.

Er was muziek, klein vee, eten en drinken. Kortom, voor ieder wat wils. De vrijwilligers (zowel volwassenen als kinderen) liepen gekleed in de Anton Pieck stijl.

Deze lentefair werd georganiseerd voor het behoud en onderhoud van de Warkense Molen en het bijbehorende bakkerijmuseum.


Inspiratieavond Klaproosveldje

WARNSVELD - Naast het schoolplein van de Adriaan van den Ende school ligt een stukje openbaar groen. Nu is dat een eenvoudig grasveld, maar als het aan een groepje ouders/buurtbewoners ligt, wordt dit veldje komend jaar omgetoverd tot een prachtige plek. Een plek waar jong en oud zich thuis voelt. Hoe dat er uit ziet? Daar werkt het groepje graag met belangstellenden aan. Op woensdag 19 april van 20.00 uur tot 21.30 uur organiseren zij een inspiratieavond om samen met buurtbewoners, ouders, school en gemeente te praten over het nieuwe ontwerp voor dit veldje. U bent van harte welkom om hierover mee te praten.


Koralen Matthäus Passion

WARNSVELD - Een projectkoor van vijfentwintig geoefende zangers zal op Goede Vrijdag 14 april in de Martinuskerk in Warnsveld alle koralen uit de beroemde Matthäus Passion van Joh. Seb. Bach uitvoeren. Het begint om 19.30 uur, de kerk is vanaf 19.00 uur open.

Onder leiding van dirigent/organist Wim Riefel zullen deze geliefde koralen in een liturgische context geplaatst worden met lezingen en samenzang. Precies zoals Bach het bedoeld heeft. Een continuo groep (begeleiding) bestaand uit onder andere een fagot/hobo en kabinetorgel zal het koor ondersteunen.


Kinderen konden meedoen aan Palmpasen activiteiten. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marja Sangers-Bijl