Onder het genot van een hapje en een drankje kon men de vestiging bekijken. Foto: PR
Onder het genot van een hapje en een drankje kon men de vestiging bekijken. Foto: PR Foto:

Bouwcenter HCI opent nieuwe vestiging in Zutphen

ZUTPHEN - Op 7 en 8 april jl. heeft Bouwcenter HCI haar deuren opengezet voor klanten en geïnteresseerden om onder het genot van een hapje en een drankje samen met de medewerkers de vernieuwde vestiging bekijken.

Bouwcenter HCI heeft in januari de activiteiten overgenomen van Koordeman Bouwmaterialen te Zutphen. Vanaf deze datum heeft de vestiging een kleine metamorfose ondergaan. De showroom aan de voorzijde van het pand is omgebouwd tot bouwshop. Het assortiment is uitgebreid met afbouwmaterialen, ijzerwaren, gereedschappen, werkkleding, installatiemateriaal, elektra, hang en sluitwerk, tegels en verf, tevens is er een verkoopbalie gecreëerd. In het magazijn staat naast bouwmaterialen nu ook een adequate voorraad hout en plaatmateriaal ter beschikking. De bezoekers reageerden enthousiast op de forse uitbreiding van het assortiment. Op het vertrouwde adres aan de Verlengde Ooyerhoekseweg 26, kan men terecht voor alle materialen om snel en vakkundig te kunnen bouwen en een degelijk advies.


Klusdag bij zwembad De Boskoele

GORSSEL – Op zaterdag 15 april organiseert zwembad De Boskoele in Gorssel een klusdag. Iedereen die een ochtendje een helpende hand wil bieden is van harte welkom. Tussen 9.30 uur en 14.00 uur gaan vrijwilligers in de weer om de laatste hand te leggen aan het zwembad(terrein) zodat alles er bij de opening spic en span uitziet.

De afgelopen weken is er op het zwembad een hoop werk verzet. Het water wordt zwemklaar gemaakt, zonnecollectoren doen hun werk, de kassa/kiosk wordt ingericht, de ligweide wordt weer omgetoverd tot een groen biljartlaken en het terrasmeubilair wordt klaargezet. En daarnaast heeft het de bodem van een deel van het ondiepe bad een nieuwe coating gekregen. Daarvoor is tijdelijk een tent geplaatst omdat de bodem droog moest zijn.

Maar voor de laatste loodjes kan het zwembad nog wat hulp gebruiken. Iedereen die wil helpen, is van harte welkom op zaterdag 15 april van 9.30-14.00 in De Boskoele aan de Lindeboomweg 6a in Gorssel. Je kunt helpen bij tuinwerkzaamheden, schoonmaken, grasmaaien, het springkussen gereed maken en schilderwerkzaamheden. Je hoeft geen ervaren klusser te zijn. Alle hulp is welkom.

Uiteraard wordt er gezorgd voor verse broodjes, koffie en thee. Meld je aan via e-mail jorrit@zwembaddeboskoele.nl of kom langs en kijk wat je voor het zwembad kunt betekenen.


jorrit@zwembaddeboskoele.nl

www.zwembaddeboskoele.nl


Bijzondere viering Walburgiskerk

ZUTPHEN - Op vrijdag 14 april vindt om 19.30 uur wordt in de Walburgiskerk stilgestaan bij het lijden en sterven van Christus aan de hand van een rondgang langs zes scènes van het lijdensverhaal die door verschillende groepen uit de gemeente zijn gemaakt. Tijdens de viering zal muziek van Johann Sebastian Bach klinken, waaronder enkele koralen uit Johannes- en Mattheuspassion en het motet Der gerechte kommt um. Uitgevoerd door Capella Walburga onder leiding van Paulien Roos-Bik en begeleid door een instrumentaal ensemble onder leiding van Miriam Westgeest en organist Wilmer de Jong. De voorganger is dominee Irma Pijpers-Hoogendoorn.

Op zaterdagmiddag 15 april 2017 is de Walburgiskerk tussen 13.00 en 16.00 gratis toegankelijk om de zes kruiswegstaties te bezichtigen.