Alex Gerritsen en Erna Bosch voor hun bedrijf in Baak. Foto: Liesbeth Spaansen
Alex Gerritsen en Erna Bosch voor hun bedrijf in Baak. Foto: Liesbeth Spaansen

Gerritsen Grafmonumenten zet de deuren open

Nieuw pand biedt volop mogelijkheden voor groei

Door Liesbeth Spaansen

BAAK - "Dit nieuwe pand heeft veel groeimogelijkheden voor in de toekomst en de showtuin is nu al onze trekpleister," weet Alex Gerritsen van Gerritsen Grafmonumenten. Het bedrijf is recent verhuisd van de Beemd in Velp naar het Dambroek in Baak. De moderne werkplaats is geheel volgens de arbonormen ingericht: naast een kantine en kantoor is er een afgesloten werkplek met een afzuigsysteem vanwege de stof. Graag willen Alex en zijn vrouw Erna Bosch tijdens een open dag op 22 april het bedrijf laten zien, nu de verhuizing en verbouwing achter de rug is.

Alex leerde voor steenhouwer en werkte vijftien jaar als adviseur in grafmonumenten in Zutphen. In december 2006 startten Alex en Erna hun eigen bedrijf met een showroom in Velp. "De werkplaats was thuis in Olburgen. Door de groei werd het thuis en in Velp te klein om verder te gaan."

Aan de Zutphen Emmerikseweg 103C, het bezoekadres, is de showtuin van 300 vierkante meter aangelegd en in de showroom zijn grafmonumenten, urnen en ornamenten te zien. "De werkplaats is achter, dat is zo handig. Daar ligt het materiaal, stenen in onbewerkte vorm bijvoorbeeld. Het geeft net dat beetje meer dat je de mensen meteen kunt laten zien waar we mee bezig zijn. Laten zien hoe letters worden gezet of hoe bestaande monumenten worden bijgeletterd. Als bronzen letters binnen zijn, bellen we en kijken we samen waar ze letters willen hebben. Dat helpt ook bij het rouwproces."

Showtuin met graf- monumenten, urnen en ornamenten

"De mensen willen de materialen zien en voelen en kunnen in de showroom talloze ideeën opdoen," vertelt Erna. "Maar het komt steeds meer voor dat de mensen met eigen ideeën komen. En ook dat kunnen deze vakmensen prima vormgeven."

Het voordeel van dit eigen bedrijf is, dat alles in eigen beheer kan worden gedaan. "Vanaf dat de mensen hier binnenkomen tot en met het plaatsen van het grafmonument ben ik erbij betrokken. Ik ken de mensen bij naam en neem graag de tijd voor ze," vult Alex aan. "Het is de gemoedelijkheid van de mensen in de Achterhoek, daar voelen we ons thuis."

Tijdens de open dag kunnen belangstellenden zien wat er mogelijk is: zagen, polijsten, hakken, alles wat met natuursteen te maken heeft. "Ja, dus ook dorpels en vensterbanken en dergelijke, geen probleem."

Zaterdag 22 april is het bedrijf te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekadres: Zutphen Emmerikseweg 103C, 7223 DB Baak, postadres: Dambroek 10A, 7223 DV Baak.

0575 - 820 988

gerritsengrafmonumenten.nl