FC Zutphen op bezoek bij KHC in
Kampen voor belangrijke wedstrijd

ZUTPHEN - FC Zutphen gaat zaterdag 8 april op bezoek bij KHC in Kampen dat de elfde positie in neemt op de ranglijst. De Zutphenaren nemen zelf de negende positie in met acht punten voorsprong op KHC, dat op een promotie degradatie plek staat. KHC heeft een achterstand van twee punten op Vroomshoopse boys dat op plek tien staat. Al met al een cruciale wedstrijd voor FC Zutphen. De voorsprong lijkt ruim, maar het resterende programma is voor FC Zutphen aanzienlijk zwaarder dan dat van KHC. De Zutphenaren treffen in de laatste vier wedstrijden enkel ploegen die boven hen staan, waarvan enkele kandidaten voor de titel.

Het is daarom voor FC Zutphen erg belangrijk om met een goed resultaat uit Kampen terug te komen, maar de ploeg van trainer Herman Oosterhaar staat bekend als een thuis zeer lastig te nemen horde. Menige kampioenkandidaat is daar al gesneuveld. Afgelopen zaterdag wist nummer 2 WHC met zeer veel moeite thuis te winnen van KHC. En dat geeft aan dat KHC in goede doen verkeert. De overwinning van FC Zutphen op DOS "37 van afgelopen zaterdag kwam daarom ook als geroepen.

Zaterdag zal het er om gaan vanaf de eerste minuut scherp te zijn tegen KHC. Al een paar keer is het zo geweest dat FC Zutphen vanaf het begin in Kampen achter de feiten aan liep en in dat geval is deze tegenstander helemaal moeilijk te bestrijden.

FC Zutphen hoopt dat men redelijk compleet aan de wedstrijd kan beginnen. Of de blessure van Mark Bloemendaal tijdig hersteld is valt te bezien. Daarnaast kunnen er schorsingen zijn voor wat betreft de gele kaarten. In de loop van de week zal bekeken moeten worden wie de verschillende posities gaan in nemen.

Afgelopen zaterdag had Sebastian van Laar zijn verdediging goed georganiseerd. Zodanig zelfs dat hij zelf twee keer wist te scoren. Maar het zal er nu toch vooral om gaan om achterin de nul vast te houden. Zo lang dat het geval is, kan FC Zutphen via haar snelle spitsen proberen een doelpunt mee te pakken.

Gaat FC Zutphen moeilijke laatste vier wedstrijden tegemoet, of kan men zich richten op de derde periode, en volop de strijd aan gaan met de kampioenkandidaten ? Het resultaat van dit soort wedstrijden vormen kantelpunten in de competitie.