De bezoeker wordt meegenomen naar de Oosters ingerichte werkkamer van Monsieur Debussy. Foto: PR
De bezoeker wordt meegenomen naar de Oosters ingerichte werkkamer van Monsieur Debussy. Foto: PR Foto:

Theater met vleugje toneel, poëzie en kleding uit de tijd van Claude Debussy

ZUTPHEN - Alliance Française Zutphen sluit op donderdag 13 april om 20.00 uur haar culturele seizoen af met het muzikale theaterprogramma 'Madame Croche' rondom de werken van Claude Debussy van het duo Passies en Havinga in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 te Zutphen.

Madame Croche is een bescheiden 'totaal theater' met een vleugje toneel, poëzie en kleding uit die tijd rondom Claude Debussy (1862–1918), de Franse componist die met zijn aparte klankencombinaties en harmonieën de klassieke muziek in geheel nieuwe banen heeft geleid.

Op deze afwisselende theateravond wordt de bezoeker meegenomen naar de Oosters ingerichte werkkamer van Monsieur Debussy. Gea Passies vertelt in de hoedanigheid van Madame Croche het levensverhaal van Debussy en neemt de zang voor haar rekening en vertaalt haar liederen in het Nederlands. Johanan Havinga blijft stoïcijns in zijn rol als Monsieur Debussy, zijn pianospel is echter allesbehalve stoïcijns.
Gea Passies is in het dagelijks leven wiskundedocent. Al tien jaar lang zingt zij als sopraan in een Groningse a-capellagroep. Zij treedt al jaren op samen met Johanan Havinga.

Johanan Havinga (1987) won in 2005 de eerste prijs in Regio Noord bij het Prinses Christina Concours en behaalde een eervolle vermelding, waarmee hij een concert in samenwerking met het NNO won. In 2010 behaalde hij zijn eindexamen summa cum laude aan het Conservatorium. Daarnaast heeft Johanan enkele jaren geschiedenis en filosofie gestudeerd.

Leden en middelbare scholieren hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen 6 euro entree.