Diverse turnsters van SZG zijn door naar finale. Foto: PR
Diverse turnsters van SZG zijn door naar finale. Foto: PR Foto:

Turnsters SZG door naar finale

ZUTPHEN - Op zaterdag één april was de derde wedstrijd van de vijfde divisie turnen in Doetinchem. Deze wedstrijd werd door SZG georganiseerd, dus leek het wel een thuiswedstrijd voor de zeventien turnsters van de Zutphense gymnastiekvereniging. Vele vrijwilligers van de vereniging hebben zich de hele dag ingezet om alles soepel te laten verlopen. Naast medailles waren er voor de dames ook tickets voor de finale te winnen.

Wedstrijd 1 was voor de Instappers: Iris, Isabel en Michelle, zij turnden een stabiele wedstrijd en Iris kreeg ook nog eens de bronzen medaille mee naar huis. Zij plaatste zich tevens voor de finale! Michelle werd 20ste en Isabel 13de.

In wedstrijd 2 turnden de meisjes Pupil 1: Mennanda, Laura, Emilia en Babette en de Junioren: Bente, Joelle en Noah. Hier waren de finaleplaatsen voor Mennanda, Laura, Emilia en Noah. Laura en Emilia zorgden ook nog eens voor een mooi podium door respectievelijk goud en brons te pakken. Mennanda werd 7de, Babette 11de, Joelle 26ste, Noah 20ste en Bente werd 30ste. Wedstrijd 3 was het aan Muze, de enige Jeugd 2 turnster van SZG en ook zij turnde zich een plek in de finale en werd 20ste.

In wedstrijd 4 waren nog de Pupillen 2: Lianne en Nimue aan de beurt. Lianne turnde zich ook naar de finale met een mooie 11de plaats. Nimue werd 23ste maar had wel het 5de cijfer op balk. De senioren mochten het ook laten zien deze wedstrijd. Zij kenden wat ups en downs maar waren uiteindelijk erg tevreden. Simone werd 29ste, Larissa 25ste, Julia 15de en Lianne 7de. Voor Lianne betekende dit een finaleplaats.

Op 13 mei mogen acht meisjes van SZG in de finale nog een keer een mooie wedstrijd neerzetten.

Be Quick bindt ook koploper aan de zegekar

ZUTPHEN - Na vier overwinningen op rij moest Be Quick nu naar Dalfsen afreizen. De plaatselijke SV was de trotse koploper in 4H en punten mee naar huis nemen leek vooraf een zware opgave. Het liep anders.

Na een ingooi liet een verdediger van Dalfsen een steek vallen en Metu Ndibutsa strafte dat af door de bal in het dak van het doel te knallen, 0-1. Be Quick speelde fel en offensief. Als Dalfsen al gevaar stichtte, dan kwam dat meer door slordige passing aan Zutphense kant. Doelman Lars Metselaar zorgde echter met zijn andermaal goede spel voor rust in de Be Quick-defensie. In de negentiende minuut leek de gelijkmaker te vallen bij een enorme scrimmage, maar de scheidsrechter floot voor hands aan Dalfsense zijde. De thuisclub kreeg nu wel een veldoverwicht en hun snelle combinaties lieten zien dat het team tot dusver niet voor niets al op zeventig doelpunten stond. Maar gaandeweg werd hun spel slordiger.
De sterke Ndibutsa bleek een plaaggeest voor de verdediging en zijn schot in de 42ste minuut werd door doelman Mark Krol losgelaten, waarna Thijs Hurenkamp er als de kippen bij was om de 0-2 binnen te tikken. In de blessuretijd van de eerste helft ging Sinan Albayrak op links goed door en zijn voorzet werd door een zwaar gehinderde Jordy Tempelman binnen gerommeld: 0-3. Meteen na de hervatting en een waarschijnlijke donderpreek raasde Dalfsen op het Be Quick-doel af, maar Metselaar gaf geen krimp. De verdedigingslinie onder leiding van Noud Veldscholten had zijn zaakjes goed voor elkaar.

In de 64ste minuut nam Luuk Elsman een corner, die in eerste instantie werd afgeslagen, maar toen bij Veldscholten terecht kwam en de bal snoeihard in de bovenhoek pegelde: 0-4. Vier minuten later verving Tony Cakir Ndibutsa. In de 73ste minuut leek Elsman nummer vijf te scoren, maar doelman Krol voorkwam dat ternauwernood. Hierna kwam Tommie Wijnmaalen de hardwerkende Mehmet Uludag vervangen.

Wijnmaalen was het ook die kort erop een voorzet afleverde op Hurenkamp, maar zijn schot smoorde in een woud van Dalfsense benen. In de 86ste minuut lukte een aanval van de thuisclub wel en kon Luuk van de Vegt de 1-4 maken, terwijl Erik Koedijk in blessuretijd de stand voor Dalfsen nog iets dragelijker maakte met een halve omhaal: 2-4.

Finale OSBO basisschoolschaakkampioenschap

ZUTPHEN - Zaterdag 8 april vindt de finale plaats van het basisschoolschaakkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond in centrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. Het kampioenschap begint om 10.00 uur, einde omstreeks 16.00 uur. Maar liefst 290 teams hebben aan de voorrondes meegedaan. Achttien teams hebben zich geplaatst voor de finale in Zutphen. Een team bestaat uit vier spelers en eventueel een of twee reserves. De vier hoogst geëindigde teams plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap, welke gehouden wordt op 20 mei en 3 juni in Nijmegen. Uiteindelijk wordt zo de Nederlands basisschoolschaakkampioen bekend.

Lezing gebeurtenissen Putten tijdens oorlog

ZUTPHEN - Woensdag 12 april houdt de Historische Vereniging De Elf Marken in de kerkzaal van de Protestantse kerk in Gorssel weer haar jaarlijkse ledenvergadering. Na de ledenvergadering zal Evert de Graaf, oud-voorzitter van de stichting oktober'44 Putten een lezing houden over de gebeurtenissen in 1944 in Putten. In zijn lezing staat hij stil bij de gebeurtenissen in dat oorlogsjaar in Putten. Aanvang ledenvergadering 19.30 uur; aansluitend zal de lezing om 20.15 uur beginnen. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen 5 euro.

Inloopochtenden textielruimte Stadswerkplaats

ZUTPHEN - In de textielruimte van de Stadswerkplaats Zutphen vindt 10 april de eerste open textielochtend plaats. Ben je geïnteresseerd dan ben je welkom tussen 9.00 en 12.30 uur aan De Waarden 309. Vanaf deze eerste open ochtend, heeft men iedere maandag de mogelijkheid binnen te lopen. In de textielruimte kun je gebruik maken van een naaimachine en advies. De ruimte is voorzien van verstelbare tafels, naaimachines en van allerlei reststoffen en bandjes. Je neemt zelf een kledingstuk of stof mee en kunt er dan verstellen, vermaken, pimpen of werken aan een eigen creatie.