De stand voorafgaand aan deze wedstrijd gaf aan dat beide ploegen 25 punten hadden. Foto: PR Foto:

Vele supporters maakten ambiance wedstrijd AZC en Vorden compleet

ZUTPHEN - Vele supporters waren afgelopen weekend gekomen om de wedstrijd tussen A.Z.C. Zutphen en V.V. Vorden te komen aanschouwen. Dit maakte de ambiance compleet voor een heerlijke pot voetbal. Het vorige duel in Vorden werd nog met 1-0 door Vorden winnend afgesloten en de stand voorafgaand aan deze wedstrijd gaf aan dat beide ploegen 25 punten hadden, waarbij Vorden één wedstrijd minder had gespeeld. Na nederlagen tegen OBW (thuis) en RKZVC (uit) werd het voor AZC ook eens weer tijd om een wedstrijd winnend af te sluiten.

De balsponsor voor deze wedstrijd was Mark Hagemans van 'Hagemans Werk' en de scheidsrechter was de heer Arnts uit Nijmegen. Vooraf aan de wedstrijd werd Peter Frinking gehuldigd door voorzitter José Luesink in verband met zijn honderdste wedstrijd in het eerste elftal.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, maar al in de 12de minuut kregen Michael en Frank geel. De eerste voor een overtreding en Frank voor zijn verbale reactie hierop. Tien minuten later was er een scrimmage voor de goal van Vorden na een hoekschop. Hieruit volgde een goede voorzet van Ozgür, die door Daan werd ingekopt, 1-0.

Kort hierna volgde de 2-0; een vrije trap van Mark bereikte Peter, die onberispelijk inschoot. Binnen tien minuten tijd wordt het slot op de wedstrijd gegooid door een doelpunt van Remy, 3-0. AZC weet deze stand tot de rust vast te houden, ondanks een tegendoelpunt dat met de hand wordt gescoord. De Vorden speler krijgt voor deze actie een gele kaart.

Na rust lijkt het of de wedstrijd een beetje dood bloedt, maar dit is ook de verdienste van AZC. In de 56ste minuut krijgt een speler van Vorden nog geel, doordat Frank onreglementair wordt geblokkeerd. Een paar minuten later wordt door Vorden een schot op goal voorlangs het doel van Nardo geschoten.

Uitslag eerste elftal AZC tegen Vorden: 4-1

In de 71ste minuut kon Remy zijn goede spel bijna bekronen met een tweede doelpunt. Nadat hij zich prachtig vrij gespeeld had, schoot hij de bal snoeihard onderkant lat, echter de bal stuiterde weer uit het doel.

Ongeveer een kwartier voor tijd werd Frank binnen de zestien meter gevloerd en de daaruit volgende penalty werd door hem zelf verzilverd, 4-0. Hierna kwam Vorden nog terug door 4-1 te scoren uit een rommelgoal en miscommunicatie achterin. Clay werd in de slotminuten nog in het veld gebracht voor Michael en Remy kreeg een soort van publiekswissel voor zijn goede wedstrijd. Hij werd vervangen door Luc.

Enige smet op deze wedstrijd was de rode kaart die de ingevallen Brando kreeg na een iets te lang doorgevoerde passeeractie, die hij met een sliding richting tegenstander probeerde te corrigeren.