Mas Papo met het Contact Zutphen-Warnsveld van donderdag 2 februari 2017 waar op de voorpagina naast zijn benoeming tot stadsdichter, tevens zijn eerste gedicht als stadsdichter van Zutphen is gepubliceerd. Foto: Pieter Keuzekamp
Mas Papo met het Contact Zutphen-Warnsveld van donderdag 2 februari 2017 waar op de voorpagina naast zijn benoeming tot stadsdichter, tevens zijn eerste gedicht als stadsdichter van Zutphen is gepubliceerd. Foto: Pieter Keuzekamp Foto:

Mas Papo daagt Zutphen uit tot dichten

Stuur je gedicht naar Mas Papo voor mogelijke publicatie in deze krant

Door Meike Wesselink

Zutphen - Direct nadat hij in januari uitgeroepen was tot stadsdichter, liet Mas Papo al weten iedereen in Zutphen te willen uitdagen om zelf aan het dichten te slaan. Vanaf volgende week gaat dat gebeuren en wel in deze krant. Mas roept daarom iedereen op om zijn of haar mooie, kwetsbare, grappige of absurde gedichten in te sturen. Iedere veertien dagen kiest Mas dan een gedicht ter publicatie. Om de andere week publiceert de stadsdichter een gedicht van eigen hand.

"Ik weet zeker dat er heel wat mensen in Zutphen zijn die gedichten schrijven. Die mensen wil ik uitdagen de gedichten ook in te sturen. Het is namelijk ontzettend leuk om je eigen gedicht gepubliceerd te zien. Iedere oneven week kunnen de gedichten vóór vrijdag 12.00 uur worden ingestuurd naar dbz@maspapo.nl. Het gedicht dat ik selecteer zal ik dan voorzien van een kleine inleiding en de dinsdag ná publicatie draag ik het voor op B-FM radio. Maar het is leuker als de dichter het zelf wil doen, want ik vind het eigenlijk maar raar om iets van een ander voor te dragen."

Dichter op de Huid
Interesse voor poëzie was er bij Mas al op jonge leeftijd, maar toen in Bernheze waar hij later ging wonen ook daadwerkelijk een gedicht van hem werd gepubliceerd in de bundel Dichter op de Huid, kreeg Mas de smaak van het dichten pas echt te pakken. "Ik zou het zo leuk vinden als het bij andere mensen ook op zo'n manier zou gaan."

Lees verder op pagina 9