Kirsten Brinkman met haar pony Fallingasate Dewi werd clubkampioen. Foto: PR
Kirsten Brinkman met haar pony Fallingasate Dewi werd clubkampioen. Foto: PR Foto:

Kirsten Brinkman beste in zowel
springen als dressuur

ZUTPHEN - Op zondag 26 maart heeft Gorssel-Zutphen onder perfecte weersomstandigheden haar clubkampioenschappen gehouden. Er waren dit jaar drie prijzen te winnen. Een dressuurbokaal, springbokaal en de beker voor de clubkampioen.

De dag begon met de dressuur. In ring 1 gingen de paarden van start en in ring 2 de pony's. De beste combinaties van die twee ringen hebben later tegen elkaar gestreden om de dressuurbokaal. Dit waren Wouter Wagenvoort met zijn paard Cassandra en Jasmijn Swennenhuis met haar pony Vincent. Uiteindelijk heeft Wouter met één punt verschil gewonnen en mocht de dressuurbokaal mee naar huis nemen.
's Middags werd er gesprongen. Springruiter Uriël Taken van Gorssel-Zutphen had een mooi parcours neergezet voor de springers. Na een spannende strijd kwam Lisanne Berendsen met haar pony Annabel Van De Stompslag als beste uit de bus. Zij ontving de springbokaal uit handen van de voorzitter Annalies Harenberg.

Clubkampioen 2017 (beste in zowel het springen als dressuur) is geworden Kirsten Brinkman met haar pony Fallingasate Dewi.