de Uitdagers samen met Zijne Majesteit de Koning. Foto: PR
de Uitdagers samen met Zijne Majesteit de Koning. Foto: PR Foto:

Koning opent 65e Uitdaging naar Zutphens model

ZUTPHEN - Het succesvolle model van de Zutphense Uitdaging kent sinds afgelopen vrijdag welgeteld 64 zusterorganisaties, verspreid door het hele land. Zijne Majesteit de Koning verrichtte ter ere van deze bijzondere groei de openingshandeling voor de 65e Uitdaging in Zoetermeer. Het feestelijke programma bestond uit ontmoeting en het gezamenlijk vieren van de successen van de door de Uitdaging bereikte resultaten voor de samenleving. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden gingen ter plekke met elkaar in gesprek over de hedendaagse sociale vraagstukken.

Ook de Koning nam deel aan het rondetafelgesprek. Projectleider van de Zutphense Uitdaging en gespreksleider bij het rondetafelgesprek Armijn van Roon: 'We kijken terug op een mooi gesprek, de inhoud is goed aan bod gekomen, Zijne Majesteit was zeer goed op de hoogte en toonde zich erg betrokken bij de materie. Het is leuk om te horen dat hij is geïnspireerd door de werkwijze en te zien dat hij zijn enthousiasme met ons, maar vooral ook zo publiekelijk, deelt.'

Eerder hebben Koning Willem Alexander en Koningin Maxima samen het groeicertificaat van het Oranje Fonds al uitgereikt aan De Uitdaging, niet veel later bracht Koningin Maxima een werkbezoek aan De Uitdaging en nu voor de derde maal krijgt De Uitdaging weer Koninklijke aandacht. "Het koninklijk huis ondersteunt de beweging die De Uitdaging op gang brengt in de maatschappij, letterlijk en figuurlijk zeer royaal. Daar mogen we best een beetje trots op zijn." Aldus van Roon. "Dat de Zutphense Uitdaging dankzij haar werkwijze als voorbeeld mag dienen voor de landelijke uitrol is een groot compliment voor de enorme inzet van de ruim zestig structurele en tweehonderd incidentele bevlogen vrijwilligers die de Zutphense Uitdaging mogelijk maken."

De Uitdaging
'De Uitdaging' is een netwerk van bedrijven die elkaar en anderen uitdagen om het leefklimaat in de gemeente te verbeteren door in natura stichtingen en verenigingen te ondersteunen bij hun maatschappelijke vraagstukken. Veel lokale bedrijven willen wel 'iets' met maatschappelijke organisaties, maar weten niet altijd hoe. De Uitdaging stimuleert de betrokkenheid van deze partijen en biedt ze handvatten. Het doel is samenwerking tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties om de leefbaarheid van de lokale samenleving te vergroten. De Uitdaging bemiddelt tussen de vraag en aanbod van materialen (spullen) en menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Het bijzondere van de Uitdaging is dat het de slagkracht van het ondernemerschap verbindt met sociaal maatschappelijke organisaties.

www.zutphenseuitdaging.nl