Mace Rout U18-2 gaat naar de basket tegen VBV Veenendaal. Foto: PR
Mace Rout U18-2 gaat naar de basket tegen VBV Veenendaal. Foto: PR Foto:

Wisselende uitslagen voor Hanze Stars

ZUTPHEN - De heren van Hanze Stars speelden thuis tegen Challenge uit Beuningen. Het was een fysiek harde wedstrijd waarin uiteindelijk de mannen uit Zutphen aan het langste eind trokken: 50-44.

Het eerste team van jongens onder 18 jaar (U18-1) speelden tegen Peatminers Vriezenveen. De jongens van succescoach Leo Klijnsma speelden een puike wedstrijd. Er werd wederom een goede pressing neergezet waardoor het verschil snel gemaakt werd: 78-41.

Het derde team uit Zutphen dat won was U14-1 dat in Nijverdal tegen Valley Bucketeers moest spelen. Ook hier stond een goede verdediging aan de basis van de winst: 31-55.

De U18-2 speelde een bizarre wedstrijd tegen VBV Veenendaal waar na het eerste kwart een score op het bord stond van ‘slechts’ 2-0. Ook in de rest van de wedstrijd werd er weinig gescoord waardoor iedere score van groot belang werd. Beide teams hebben verschillende keren op voorsprong gestaan maar uiteindelijk won VBV met 24-32.
De U14-2 maakte geen enkele kans in Wijchen tegen Wyba. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten: 78 – 2

Tot slot verloor de U16-1 verrassend van BeCeGe in Doetinchem. De Zutphenaren hadden geen goed antwoord op de felle zone verdediging van BeCeGe. Daarnaast was het team van Martin van Wijck met weinig spelers afgereisd naar Doetinchem wat zich aan het einde van de wedstrijd duur uitbetaalde: 45-36 verlies

Volgende wedstrijden
Volgende week vier wedstrijden in Zutphen: op zaterdag vanaf 14:45 uur U12-2 tegen Aalten, U14-2 tegen Rhenen en U16 tegen Malden. Op zondag 11 uur U12-1 tegen Amstelveen. Alle wedstrijden in de Mene, Markolle 1 in Zutphen.

KVZ 1 heeft het in de zaal niet gered

ZUTPHEN - Zaterdagavond 18 maart speelde het eerste team van korfbalvereniging KVZ in Wageningen een bloedstollend duel tegen KV Heerenveen om de zevende plaats in de Overgangsklasse. De nummer 7 speelt volgende week een degradatieduel tegen AKC uit Almelo en de verliezer degradeert rechtstreeks naar de Eerste Klasse. KVZ was een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg en stond ook lang op voorsprong, maar heeft het in de slotfase toch niet gered. In de laatste seconden van de reguliere speeltijd maakte Heerenveen gelijk. Vervolgens maakte Heerenveen in de eerste verlenging van 5 minuten één doelpunt meer en pakte daarmee de winst.

Op 1 april gaat de veldcompetitie van start.